Det har ikke vært nødvendig for Prospecive AS å påkoste eiendommen.

Solgte ett av Norges største fryselagre

Prospective AS har solgt et fryselager i Larvik for ca. 125 millioner kroner.

Publisert

Kjøperen av Hegdalringen 7 er syndikatet Vestfold Logistikkbygg AS, som er satt opp av Castelar Corporate Finance.

– Dette har var vært en veldig hyggelig investering for oss. I utgangspunktet var det tenkt som en langsiktig investering, men samtidig er det sånn at alle våre eiendommer er til salgs til riktig pris i et oppadgående marked. Vi er transaksjonsorienterte, sier daglig leder Øyvind Gjertsen i Prospective AS.

Leietaker er Frysekompaniet AS – ett av landets største fryselagre med over 24.000 pallplasser.
 Frysekompaniet er igjen eid av Egil A. Johannessen, som også står bak selskapet KonTiki Foods AS. Sistnevnte importerer kvalitetskjøtt fra Sør Amerika til kresne norske ganer.

Les også: Betalte ca. 90 mill. for bakeri

Med kort vei til E18, Torp Flyplass og ferger til Sverige og Danmark, har eiendommen en strategisk god beliggenhet for virksomheten.

Gjertsen ønsker ikke å kommentere hva de solgte eiendommen for. Årsregnskapet til Hegdalringen 7 AS for 2016 viser imidlertid at leieinntektene er på nesten 9 millioner kroner. Hvis vi tar utgangspunkt i eierkostnader på 10 prosent og en yield på 6,5 prosent, havner prisen på ca. 125 millioner kroner.

Gründerne av Prospective AS kjøpte Hegdalringen 7 høsten 2015 for i overkant av 100 millioner kroner. Siden har de ikke gjort noe med eiendommen.

– Det har ikke vært nødvendig for oss å påkoste eiendommen. Vi liker eiendommer som går av seg selv, sier Gjertsen.

Bygget, som har et areal på 9.500 kvadratmeter, ble oppført i 2002 med påbygninger i 2010 og 2012.

Powered by Labrador CMS