- På sikt skal vi passere 1 milliard, sier Øyvind Gjertsen i Prospective.

Rammet av oljekrisen – fikk opptur i eiendom

Da arbeidsgiveren til Øyvind Gjertsen ble slått konkurs, bestemte han seg for å satse for fullt på eiendom. Nå har Prospective AS en eiendomsportefølje verdt nærmere 400 millioner kroner.

Publisert Sist oppdatert

– Det er klart at en konkurs er en tragedie for alle som blir rammet. Samtidig kan en slik situasjon bidra til å skape initiativ, og for meg ble det et spark bak til å satse på eiendom på fulltid. Dette har vært et ønske over lang tid, og vi har hatt en plan bak det, sier Øyvind Gjertsen.

Siviløkonomen jobbet som VP finance i Bandak, da selskapet begjærte oppbud i fjor sommer. Bakgrunnen var et ordrereserven til industrigruppen hadde skrumpet kraftig inn på grunn av oljekrisen.

Sammen med tre venner hadde imidlertid Gjertsen holdt på med eiendom på si i en årrekke. Nå bestemte han seg for å satse for fullt. Han og eiendomssjef Kenneth Jacobsen jobber nå fulltid i Porsgrunn-selskapet Prospective AS. Dette selskapet ble etablert i april i år og er en videreføring av tidligere engasjementer i eiendomsbransjen.

Selskapets portefølje har nå en markedsverdi som nærmer seg 400 millioner kroner. Bare det siste halvannet året er verdien mer enn doblet.

– Det har gått mye fortere enn vi har drømt om. Med lav rente og en børs som mange opplever er for høy, er det stor interesse for næringseiendom. Det er et veldig bra marked å være i, og vi er kjempefornøyde, sier Gjertsen.

Som Estate Nyheter nylig skrev, har Prospective kjøpt Solvinvegen 153 i Romedal i Stange kommune utenfor Hamar.

Selskapet har også kjøpt Nordre Kullerød 9 i Sandefjord.

Nå har Prospective i tillegg solgt et fryselager i Larvik, noe som gir muligheter for ytterligere kjøp. Selskapet jakter gode eiendommer med lange kontrakter og solide leietakere. De sprer seg også geografisk, men styrer unna Oslo-eiendommer «som yieldes veldig skarpt».

På spørsmål om hvilke ambisjoner de fire eierne har med Prospective AS, svare Gjertsen at målsettingen er ytterligere vekst.

– På sikt skal vi passere 1 milliard, sier han.

I tillegg til Gjertsen og Kenneth Jacobsen er Lars Tormod Haugen og Stig Andre Jacobsen inne på eiersiden.

Powered by Labrador CMS