Ivar Tollefsen reorganiserer eierskapet til eiendommer og frigjør cash til ekspansjonen.

Samler alt i Sverige

Ivar Tollefsen samler eiendomsinvesteringene i svenske Heimstaden.

Publisert Sist oppdatert

Ivar Tollefsen er eneeier i norske Fredensborg, mens han har 86 prosent av aksjene i svenske Heimstaden. Nå foretar han en større omorganisering av eiendommene i selskapene sine. Ifølge en pressemelding kjøper Heimstaden Bostad ca. 50 prosent av Fredensborg Eiendomsselskap boligeiendommer i en transaksjon hvor eiendomsverdien er 8,4 milliarder svenske kroner. Samtidig kjøper Heimstaden AB de resterende ca. 50 prosent av boligene til Fredensborg Eiendomsselskap til en eiendomsverdi på drøye 9 milliarder svenske kroner. Betalingen for aksjene utgjør 3,6 milliarder svenske kroner.

Heimstaden Bostad tar også over Heimstaden Abs eiendomsportefølje i Kønbenhavn og Fredriksberg med en eiendomsverdi på 5,4 milliarder svenske kroner. Heimstaden Bostad, som eies med 65 prosent av Heimstaden, tar også over andre eiendommer fra Heimstaden.

– Dette gjør vi fordi vi har ønsket å samle all skandinavisk eiendomsvirksomhet i ett konsern, og i valget mellom Norge og Sverige var det naturlig å velge Sverige, sier Ivar Tollefsen til Finansavisen.

Han vil også frigjøre store midler.

– Bakgrunnen til at vi selger til et selskap der vi bare eier 65 prosent, er at dette frigjør ganske mye kapital. Det øker muligheten til å fortsette vår skandinaviske ekspansjon, sier Tollefsen til Finansavisen.

Ifølge pressemeldingen vil Heimstaden-konsernet etter transaksjonen ha eiendommer verdt 57,5 milliarder svenske kroner. Fredensborg-konsernet får økt likviditeten med 3,7 milliarder svenske kroner og har nå 7 milliarder i cash.

Powered by Labrador CMS