Prisantydningen var på 80 millioner kroner.

Solgt 57,5 prosent over prisantydning

Studentsamskipnaden i Oslo har solgt boliggården Nedre Ullevål 11 for 126 millioner kroner.

Publisert

– Det var noen som lurte på om jeg var gal hvis jeg trodde jeg skulle oppnå 80 millioner for denne eiendommen, smiler eiendomsmegler MNEF Monica Jacobsen i Colliers International.

Hun hadde tro på at prisen kunne bli på 100-120 millioner kroner, men prisen ble altså 126 millioner på bakgrunn av det hun karakteriserer som «en vanvittig interesse».

– Mange syntes at leiekontrakten var komplisert, og det var den jo. Men det er mange måter å se dette på, sier Jacobsen.

Oslo kommune v/Bydel St. Hanshaugen inngikk opprinnelig leiekontrakt i juni 1999. Leieforholdet er senere forlenget, sist gang med 5 år frem til 31.10.2019, med rett for leietaker til ytterligere fornyelser 5 år av gangen. Den som eventuelt skal utvikle eiendommen, er avhengig av at kommunen sier opp avtalen.

– Det endte opp med seks budgivere. Disse var åpenbart kapitalsterke aktører, for dette er et kapitalkrevende case. Bankene var ikke veldig keene på en høy gearing her, sier hun.

Planlagt overtakelse av eiendommen er 1. september. Jacobsen har ikke anledning til å fortelle hvem kjøperen er.

Boliggården består av 54 leiligheter fordelt på 9 boligetasjer. I tillegg kommer én etasje på inngangsplan med boder etc., samt en halv kjelleretasje. Tomten på 3,5 mål er opparbeidet med asfalterte adkomstveier og parkering samt stor gressplen.

Leieinntektene for inneværende år er på 3,8 millioner kroner, mens eierkostnadene er på hele 1,5 millioner. Prisen på 126 millioner kroner tilsvarer en yield på sylskarpe 1,8 prosent.

Men kjøperen har naturligvis ikke ervervet denne eiendommen for å sitte i ro med en så dårlig avkastning.

– Dette må ses på som en investering med gode muligheter i et langsiktig perspektiv, påpeker hun.

Powered by Labrador CMS