Ivar Tollefsen reorganiserer eierskapet til eiendommer og frigjør cash til ekspansjonen.

Tollefsen med nytt storkjøp

Ivar Tollefsens svenske selskap Heimstaden har kjøpt en portefølje med 1088 leiligheter i Linköping i Sverige for 987,5 millioner svenske kroner.

Publisert Sist oppdatert

Kjøpesummen er før avdrag for latent skatt. Leilighetene selges av det kommunale selskapet Stångåstaden i Linköping. Kjøpet er leiligheter i områdene Hovetorp/Berga, Lambohov og Ryd, samt studentboliger i Ryd.

Ifølge Fastighetsvärlden har porteføljen et utleiebart areal på 60 216 kvadratmeter. Utleiegraden er hele 99,8 prosent. Leieinntektene er 65 millioner svenske kroner i året, noe som tilsvarer en gjennomsnittsleie på 1100 kroner per kvadratmeter. I kjøpet inngår også byggeretter i Vallastaden og Djurgården for 27 200 kvadratmeter, tilsvarende 375 leiligheter.

– Vi har lenge hatt blikket rettet mot Linköping, som er en velig attraktiv by. Vi er derfor veldig glade og takknemlige for at Heimstaden har fått muligheten til å kjøpe en god portefølje fra Stångåstaden. Vi ser frem til å bli en aktiv deltaker i Linköpings fremtidige utviklingarbeid, og å sette ideer ut i livet og være med på utviklingen av Vallastaden og Djurgården, sier Katarina Sonnevi, transaksjonsansvarlig i Heimstaden, ifølge Fastighetsvärlden.

Det er Catella som var rådgiver for selgeren. Ifølge Fastighetsvärlden var det seks indikative bud på porteføljen, og tre interessenter gikk videre til andre budrunde.

Powered by Labrador CMS