Arthur Buchardt er fornøyd med Hamar-politikernes ja til tomteavtalen.

Sa ja til Buchardt

Kommunestyret i Hamar godkjente opsjonsavtalen som er inngått med hotellutbygger Arthur Buchardt.

Publisert Sist oppdatert

Det var på forhånd strid om avtalen som innebar at Arthur Buchardts selskap AB Invest fikk opsjon på å kjøpe en tomt på Tjuvholmen på Hamar for 22,5 millioner kroner. Buchardt vil bygge et 35 etasjer stort hotell på den attraktive tomten. Nå har kommunestyret i Hamar godkjent opsjonsavtalen med AB Invest med en rekke vilkår.

Ifølge Hamar Arbeiderblad lyder forslaget som følger:

«Hamar kommunestyre mener Tjuvholmen og andre områder av byens urbane sjøfront er meget viktig for byens utvikling. Det er viktig at det sikres en best mulig helhetlig, bærekraftig og framtidsrettet utvikling av området. Vi ber derfor rådmannen fortsette arbeidet med regulering av området, slik tidligere vedtak i formannskap og kommunestyre anviser. Det skal i reguleringsplanen legges spesielt vekt på krav til arkitektonisk utforming og miljø. Hamar kommune gjennomfører en regulering av hele Tjuvholmen-området. Reguleringsplanen skal ivareta intensjonene i samarbeidsavtalen mellom Hamar kommune, Tjuvholmen Eiendom og Strandsonen utvikling. Opsjonsavtalen med AB Invest godkjennes forutsatt at prosjektet innpasses den helhetlige reguleringen av Tjuvholmen-området. Prisen for området reguleres i henhold til gjeldende byggindeks og opsjonspris som forhandles fram inn i avtalen.»

Arthur Buchardt er fornøyd med vedtaket og lever godt med betingelsene.

– Jeg ser fram til et konstruktivt samarbeid med Hamar kommune om utvikling av hotellprosjektet, slik at det passer inn i den helheten som Hamar kommune ønsker på hele Tjuvholmen-området, sier Buchardt til Hamar Arbeiderblad.

Powered by Labrador CMS