Adm. direktør Espen Pay i Urbanium ser for seg mange års tilstedeværelse i Ås.

Blar opp for boligtomt

Block Watne og Urbanium kjøper en tomt på 88,3 mål i Ås. Planen er å utvikle boliger på tomten.

Publisert

Det er Solberg Sameie, som består av en gruppe private eiere, som selger tomten på Solberg Øst i Ås kommune, på grensen til Ski. Utviklingseiendommen på 88,3 mål er omfattet av en områderegulering med formål konsentrert småhusbebyggelse, blokkbebyggelse og en mindre del til annen offentlig eller privat tjenesteyting. Men før byggingen starter, må det på plass en detaljregulering for eiendommen.

– Vi har arbeidet med flere prosjekter i Ås kommune siden 2007 og ser med spenning frem til å utvikle Solberg Øst sammen med Block Watne. Et stort prosjekt som Solberg Øst gir stor frihetsgrad og åpner for at vi som utviklere virkelig kan tilføre gode kvaliteter til bomiljøet. Prosjektet vil sikre vår tilstedeværelse i Ås i mange år fremover, uttaler Urbaniums administrerende direktør Espen Pay.

– For Block Watne, som har eget distriktskontor i Follo, passer investeringen godt inn i vår strategi for Follo-regionen. Vi har utviklet en rekke prosjekter i regionen og Solberg Øst vil bidra godt til vår tomtereserve i området. Vi gleder oss til å utvikle prosjektet frem mot åpningen av Follobanen i 2021, sier Bjørn Einar Skoglund Direktør Operativ Enhet (COO) i Block Watne AS.

Det er Heilo Eiendom som har vært rådgiver i forbindelse med salget. Ro Sommernes Advokatfirma har vært juridisk rådgiver.

– Vi har markedsført eiendommen mot utvalgte investorer. Et stort antall investorer viste interesse for eiendommen og vi er godt fornøyd med resultatet og graden av profesjonalitet både på selger- og kjøpersiden, uttaler Trond Sejersted Bødtker, partner i Heilo Eiendom.

Powered by Labrador CMS