ALL GRUNN TIL Å VÆRE FORNØYD: Administrerende direktør Tron Sanderud i Utstillingsplassen Eiendom leverer meget gode tall.

All time-high på Hamar

Utstillingsplassen Eiendom mer enn tredobler overskuddet fra året før.

Publisert

Utstillingsplassen Eiendom har offentliggjort regnskapstallene for 2016, som viser at det i fjor var kraftig medvind for selskapet med hovedsete på Hamar.

Driftsinntektene for konsernet ble 352 millioner kroner i 2016, mot 326 millioner kroner i 2015. Konsernregnskapet er gjort opp med et overskudd etter skatt og finansposter på 170 millioner kroner, mot 50 millioner kroner i 2015. Det er postene «gevinst på aksjer» og «andel resultat i tilknyttede selskaper» som i særlig grad drar opp tallene. Dette kan blant annet tilskrives salget av aksjepostene i Fornebu Hotell AS, Rica Narvik Eiendom AS og Vestre Havn Bygg AS.

Av årsrapporten fremgår det at aksjesalgene som er gjennomført i 2016 – og så langt i 2017, tilsvarer eiendomsverdier på ca 4,1 milliarder kroner. 2017-salgene består av aksjene i UPL og OBOS Utvikling AS og Stangeveien 109 Eiendom AS, som er utfisjonert fra heleiet datterselskap Trekanten Utvikling AS.

Leieinntektene i 2016 var på 164 millioner kroner, mot 161 millioner kroner i 2015. Salgsgevinsten på leilighetsprosjekter var drøyt 179 millioner kroner, opp fra 153 millioner kroner i 2015.

Les også: SPG selger på Hamar

Les også: Pareto kjøper på Hamar

Satser i SverigeI Trondheim har selskapet økt porteføljen ytterligere, slik at man nå sammen med samarbeidspartnere disponerer et område på 43 mål, med en eiendomsverdi på om lag 620 millioner kroner.

I fjor stiftet Utstillingsplassen UPL Sverige AS og gjennom dette selskapet Anor Fastigheter AB med kontor i Göteborg. Formålet er boligutvikling, men det poengteres at man også vil vurdere utbygging av næringsareal.

Like over nyttår i år kjøpte Utstillingsplassen alle aksjene i Ambassadeur AS og Globus Hotel AS i Drammen, og på Lillehammer har selskapet overtatt 50 prosent av aksjene i Victoria Hotell Lillehammer AS.

BunnsolidEtter overføring av årets overskudd, utgjør selskapets bokførte egenkapital drøyt 700 millioner kroner, og styret konstaterer da også at selskapet «har finansiell styrke til å engasjere seg i planlagte prosjekter».

Haugans Hus AS er selskapets største aksjonær med en eierandel på 39,24 prosent. Medregnet øvrige selskapet tilknyttet Terje Haugan og Monica Haugans familie, utgjør eierandelen 43,57 prosent.

De største aksjonærene for øvrig er OBOS Forretningsbygg AS med 38,34 prosent og Hathon Holding (Halgrim Thon) med 10,09 prosent.

Powered by Labrador CMS