Yielden på 6,2 prosent kan jekkes opp med nye leietakere.

Selger kontoreiendom i Tromsø

Tromsø Næringseiendom AS skal selge kontorbygg med lager, butikk og barnehage i Nord-Norges største næringsområde. Prisantydningen er på 55 millioner kroner.

Publisert Sist oppdatert

Alkevegen 14 har leieinntekter på drøyt 3,5 millioner kroner og årlige eierkostnader på 116.507 kroner. Prisantydningen på 55 millioner kroner tilsvarer dermed en yield på 6,2 prosent.

Det ligger imidlertid et potensial i å øke yielden, ettersom det er 1.386 kvadratmeter ledige arealer av det totale bruttoarealet på 4.865 kvadratmeter.

– Vi jobber med utleie av dette arealet, opplyser daglig leder Oddbjørn Berg i Tiger Eiendomskompetanse Tromsø, som er megler for Alkevegen 14.

Eiendommen er beliggende på nedre Håpet, på det som Berg karakteriserer som Nord-Norges største næringsområde. Der ligger blant annet Jekta Storsenter, som i fjor omsatte for nærmere 2 milliarder kroner. I tillegg er aktører som XXL, Bohus, Biltema, Byggmakker, Byggern, Motek, Tesla Motors, Sulland og Fiat etablert her. På toppen av dette skal IKEA åpne et varehus like nord for Alkevegen.

– Dette er et område som trekker godt med folk. Eiendommen har en veldig god beliggenhet med fint utsikt. Beliggenheten er ellers strategisk i forhold til flyplassen, bussholdeplasser og med flere alternative veier til Universitetssykehuset Nord-Norge og universitetet, sier Berg.

Han forteller at den delen bygget som er leiet ut, er pusset opp og derved i god stand. Oppussing av de ledige lokalene blir dermed et tema med potensielle leietakere.

Tomten er på 8,6 mål, og utomhusarealene består i tillegg til asfalterte biloppstillingsplasser av beplantet hageareal. Selv om det ikke rom for å bygge ut så veldig mye, påpeker Berg at det er et åpent område med plen som kan utnyttes bedre.

Selgeren av bygget er Tromsø NæringsEiendom AS, hvor Rekve Eiendom (Inger Lise Nygård Rekve) er største aksjonær. Salget skjer i utgangspunktet gjennom avhending av eiendommen, og ikke gjennom salg at et single purpose-selskap.

Powered by Labrador CMS