Artur Buchardt vil bygge hotell på Hamar.

Buchardt i hotellkrangel

Konkurrenter raser etter at Arthur Buchardts selskap AB Invest inngikk avtale med Hamar kommune om å bygge hotell på Tjuvholmen i Hamar.

Publisert Sist oppdatert

OPPDATERT MED KOMMENTAR FRA BUCHARDT.

Buchardt har planer om å bygge et 35 etasjer stort hotell på den attraktive tomten i Hamar, og har inngått en opsjonsavtale med Hamar kommune for kjøp av en tomt. Avtalen, som skal opp i formannskapet i kommunen, vekker imidlertid sterke reaksjoner. Buchardt må betale 22,5 millioner kroner for tomten, gitt at han får bygge hotellet på 35 etasjer.

Ifølge Hamar Arbeiderblad reagerer Utstillingsplassen Eiendom og BoligPartner på intensjonsavtalen som kommunen har inngått med AB Invest. De viser til at de hadde en avtale med Hamar kommune om utvikling av Tjuvholmen og området mot jernbanestasjonen. Artur Buchardt sier imidlertid til Estate Nyheter at kommunen har fått belyst det juridiske i saken og at det der ikke er noen bindinger.

Ifølge Hamar Arbeiderblad leverte Utstillingsplassen straks et skriftlig tilbud om å betale det dobbelte av Buchardt for den samme tomten. De har derfor hyret inn Kluge Advokatfirma som konkluderer med at kommunen bryter EØS-reglene for statsstøtte ved å selge tomten til én aktør uten konkurranse. Arthur Buchardt sier til Estate Nyheter at også det har kommunen fått belyst juridisk og at alt er på det rene der også.

– Ordføreren uttalte i siste formannskap at det er behov for å se på større bydelsgrep. Det er akkurat det vår avtale med BoligPartner og kommunen legger opp til. Avtalen med AB Invest legger opp til en «frimerkeregulering», sier Tron Sanderud (64), administrerende direktør i Utstillingsplassen til HA.

Buchardts nye hotell vil bli på til sammen 15 000 kvadratmeter og inneholder 320 rom og en kongresshall på minst 1000 kvadratmeter. Det er planlagt 35 etasjer, noe som er nesten dobbelt så høyt som hotellet Buchardt bygger i Brumunddal.

Selv fryser Buchardt av klagene. Han mener ifølge HA at mye av kritikken mot hans planer er preget av mindreverdighetskomplekser og misunnelse.

Powered by Labrador CMS