Håkon Iversen skal bygge COWIs byutviklingsmiljø på Sør- og Vestlandet.

COWI henter byutviklingskapasitet

COWI har ansatt Håkon Iversen for å bygge sør- og vestlandets ledende byutviklingsmiljø i COWI.

Publisert

Ingeniørbedriften COWI vil styrke byutviklingssatsingen og henter inn Håkon Iversen for å lede dette området på sørlandet og vestlandet. Den 22. mai begynte han i jobben som markedsansvarlig og faglig leder for Bærekraftig byutvikling ved COWIs Bergen-kontor.

– En av mine styrker er å koble ulike fag inn i bystrategier. Det gjør at man på et tidligere tidspunkt avslører svakheter i planprogrammet og samtidig åpner mulighetsrommet for byinnovasjon. I COWI ser jeg et av verdens sterkeste miljøer innen byutvikling. Deres tverrfaglige bredde gir oss dessuten mulighet til å være involvert i – og holdes ansvarlige for – løsningene gjennom hele byutviklingsløpet: Fra visjon og plan til ferdig bygget, sier Iversen.

Han har jobbet med smart og bærekraftig byutvikling i over ti år over hele Europa. Han har blant annet ledet EU-prosjektet CONNECTED – Things about future, cities and people. Det er kunnskapsdelingsplattform om byutvikling mellom Amsterdam, Bucuresti, Stockholm og Bergen. Han kommer til COWI fra David Lock Associates, som regnes som verdensledende innenfor urbant design. Der var han founding partner for den nordiske divisjonen.

– Håkons internasjonale erfaring er helt unik i norsk målestokk. Med seg i bagasjen har han ny kunnskap om hvordan teknologien endrer byene vi jobber, reiser og lever i. Dette er viktige perspektiver som eiendomsutviklere og byplanleggere må ta innover seg for at nye bydeler og bygg, samt ny infrastruktur, skal sikre seg den nødvendige fleksibiliteten som må til for å løse fremtidens behov, sier Janne Walker Ørka, leder for Bærekraftig byutvikling i COWI.

– Vi er godt etablert i Bergen som teknisk rådgiver innen bygg-, trafikk- og infrastrukturprosjekter. Med Håkon på laget vil vi tilføre prosjektene viktige perspektiver som øker merverdien for våre kunder, for samfunnet og – ikke minst – for menneskene som bor her, sier Regionsjef Bjørn Instanes i COWI.

Powered by Labrador CMS