Bussanlegg i Stockholm integrert i et eiendomsprosjekt med boliger og kontorer.

Vil ha byutvikling rundt bussanlegg

Oslo Sporveien-eide Bussanlegg AS er på jakt etter to bussanlegg. Håpet er å kunne integrere dem i andre større eiendomsprosjekter.

Publisert Sist oppdatert

Det er senior director Eirik Yttervik i CBRE som er rådgiver når Bussanlegg AS er på jakt etter tomter til bussanleggene. Bussanlegg AS vil ha  minst to anlegg, som minimum er på 25 000 kvadratmeter per anlegg og kan fordeles over flere plan med enkel logistikk. Beliggenheten som ønskes er langs de store veisystemene i Oslo og omegn, men med enkel adkomst, primært langs aksen Ryen og sydover og aksen Storo og vestover.

Søket gir store muligheter for eiendomsutvikler som vil drive byutvikling. «Da bussanleggene søkes etablert i sentrale områder vil det være naturlig å vurdere integrering i andre større prosjekter», skriver Bussanlegg i søket og viser til tilsvarende prosjekter i Stockholm og München.

I Stockholm er et av bussanleggene inkludert i utviklingen av et industriområde til en ny bydel. Kontorer og boliger er bygd rundt og over et bussanlegg som går over to plan. I Munchen skal et bussanlegg stå ferdig i 2020, med kontorer bygd rundt og over bussanlegget.

I dag disponerer Bussanlegg AS syv bussanlegg i Oslo-området. Det er Ruter som er hovedleietaker for anleggene, som stilles til rådighet for de som vinner Ruters bussanbud.

Powered by Labrador CMS