Benestad er utdannet siviløkonom og ingeniør og har erfaring fra DNB Næringsmegling AS og Akershus Eiendom AS, Stavanger.

Enslig megler tjente 7,6 mill.

Jon Gunnar Benestad-selskapet Norwegian Properties AS i Stavanger fikk i fjor et resultat før skatt på 7,6 millioner kroner.

Publisert Sist oppdatert

– Hei, vi ringer fra Estate Nyheter i forbindelse med årsregnskapet for 2016. Det var et bra resultat.

– Synes du det? spør Jon Gunnar Benestad tilbake.

– Det var jo mye bedre enn i 2015, da overskuddet var 352.840 kroner. Du er vel fornøyd med det?

– Jo, det er greit det. Jeg går i alle fall i pluss. Jeg klarer meg godt alene, svarer Benestad.

Han etablere Norwegian Properties i desember 2002 sammen med Ole Kenneth Larsen. Sistnevnte forsvant ut av meglerforetaket i 2009 for å bli daglig leder i Sektor Eiendom/Sektor Invest. Siden har Benestad drevet alene, og han karakteriserer nå aksjeselskapet som et enkeltmannsforetak.

Norwegian Properties hadde i fjor inntekter på 11,3 millioner kroner, som er opp 9,2 millioner fra 2015. Vi må tilbake til 2007 – da det fremdeles var en tomannsbedrift – for å finne et bedre omsetningstall for selskapet.

Benestad ønsker ikke å si noe om verken transaksjonene i 2016, markedet i Stavanger eller hvordan det har gått for selskapet så langt i år. I det hele tatt sier han minst mulig.

– Jeg liker å ligge lavt i terrenget. Det er profilen jeg har. Jeg er med i panelet «Kysten rundt» i Dagens Næringsliv, og det er det, sier han.

– Hva er bakgrunnen for at holdingselskapet til Norwegian Properties heter Benestad Golf?

– Det er bare helt tilfeldig.

– Men du spiller golf?

– Ja, men bare litt, svarer Benestad, som etter hvert strekker seg så langt som å fortelle at han jobber med en del spennende prosjekter.

– Så får vi se hva det blir, sier han.

På hjemmesiden står det at Norwegian Properties er et eiendomsmeglerforetak som har spesialisert seg på salg, utleie og rådgivning – hovedsakelig innenfor segmentet større næringseiendommer. Normal transaksjonsstørrelse ligger i intervallet 50-500 millioner kroner pr. handel.

– Selskapet prioriterer en høy kvalitet gjennom alle ledd i transaksjonsprosessen. På grunn av vår strenge segmentering kan vi tilby våre kunder optimal oppmerksomhet rundt oppdragene. Norwegian Properties AS holder en svært lav medieprofil blant annet på grunn av transaksjonenes størrelse og oppmerksomhet, heter det.

Benestad er utdannet siviløkonom og ingeniør og har erfaring fra DNB Næringsmegling AS og Akershus Eiendom AS, Stavanger.

Powered by Labrador CMS