Olav H. Selvaag (t.v.). adm. dir. Tore Myrvold i Selvaag Gruppen og Frederik Selvaag med tidenes beste resultat for Selvaag Gruppen.

Rekord for Selvaag Gruppen

Selvaag Gruppen har aldri tjent mer penger enn i 2016.

Publisert Sist oppdatert

Etter at finanskrisen nærmest satte Selvaag Gruppen i knestående, gjennomførte brødrene Olav H. og Frederik Selvaag en omfattende snuoperasjon. Virksomheter ble solgt unna og lagt ned, boligdelen ble fusjonert med andre selskaper og børsnotert og Selvaag Gruppen ble spisset og konsentrert. Snuoperasjonen ble i fjor kronet med tidenes beste resultat for Selvaag Gruppen. Konsernet oppnådde et driftsresultat på 1,14 milliarder kroner i 2016. Til sammenligning var driftsresultatet 344 millioner kroner i 2015.

– Vi har vært gjennom en stor endring, både i forretningsfilosofi og i driftsform. Nå har vi snart fullført endringsprosessen vi startet på i 2008, sier Olav H. Selvaag.

I løpet av fjoråret ble City Self Storage og aksjene i Bentonmast solgt. Selvaag Eiendom solgte også flere eiendommer, blant annet BA-HR-bygget for 772 millioner kroner.

– Vi fikk en meget god pris for bygget, og det er naturlig for oss å selge eiendommer når vi mener potensialet er tatt ut, sier styreleder Frederik Selvaag.

– Fremover skal vi selge mindre og kjøpe mer. Vi har sterk tro på Oslo, og vil investere i eiendommer i og rundt byen. Vi jakter på kontorbygg, gjerne flerbruksbygg, som kan gi god avkastning, fortsetter Selvaag.

– Nå har vi de selskapene vi skal satse på fremover, og de har klare mål og tilstrekkelig kapital. Vi har fundamentet på plass og tilstrekkelig handlefrihet til å skape lønnsomhet gjennom vekst og driftsforbedringer. Forutsetningene er derfor gode for å realisere store og små prosjekter som vil bety mye for både oss og samfunnet. Vinterparken på Lørenskog er et godt eksempel på at vi kan få til mye når vi strekker oss, sier Olav H. Selvaag.

 

Powered by Labrador CMS