Selskapet kjøpte naboeiendommene Hovfaret 11 og 13 for ca. 1 år siden. (Illustrasjon: R21 Arkitekter)

Vil bygge stort på Skøyen

Thorsnes Eiendom AS planlegger å bygge 131 leiligheter og 880 kvadratmeter næringsarealer på Skøyen/Hoff i Oslo.

Publisert

– Det skjer veldig mye spennende på Skøyen, og vi gleder oss til å være med på denne utviklingen. Sammen med R21 Arkitekter har vi utarbeidet et skisseprosjekt, som vi håper blir godt mottatt både blant omgivelsene, politikerne og Plan-og bygningsetaten, sier Johannes Thorsnes i Thorsnes Eiendom AS.

Selskapet kjøpte naboeiendommene Hovfaret 11 og 13 for ca. 1 år siden av APT Eiendom og Daimyo Eiendom.

– Eiendommen er fantastisk og har et unikt potensial for utvikling av boliger med høy bokvalitet. Vi ser virkelig frem til å gjennomføre dette prosjektet, sier Thorsnes, som understreker at de både skal ta vare på deler av bebyggelsen og bygge nytt, samtidig som det skal åpnes opp mer mot Hoffselva.

Hovfaret 11 er av Byantikvaren ansett som bevaringsverdig, men i en planforhåndskonferanse med Plan- og bygningsetaten (PBE) er forslagstillers faglige vurdering at tilbygget fra 1955 ikke har høy arkitektonisk verdi og er heller ikke et tidstypisk eksempel av høy kvalitet.

– Tilbygget reduserer verdien av den originale bygningen fra 1942. Forslagstiller anbefaler å beholde og renovere den originale verkstedbygningen fra 1942 og la den få stå frem som et industrielt kulturminne. Verkstedbygningen ble oppført for ingeniør Joachim Lehmkuhl, og det ble produsert radio- og peileutstyr i bygget. Ved å tilføre et nybygg kan man få en struktur som faktisk fungerer til ønsket bruk og med gode bokvaliteter uten å miste det industrielle bygningsmiljøet på stedet, påpekte tiltakshaver i møtet med PBE.

Thorsnes Eiendom ønsker å videreføre det industrielle arkitektoniske uttrykket med det opprinnelige bygget fra 1942.

Det samlede tomtearealet for Hovfaret 11 og 13 er på ca. 6 mål. Det foreløpige skisseprosjektet omfatter bygging av 131 leiligheter (ca. 12.000 kvadratmeter) bolig, samt 880 kvadratmeter næringsarealer.

– Plasseringen mellom strøksgaten Hovfaret og Hoffselva gir mulighet til å skape et identitetskapende bomiljø med urbane og grønne kvaliteter. En stille plassering på Skøyen trukket vekk fra trafikkmaskinen, og med under 500 meter til kollektivknutepunkt med tog, trikk og buss. Tett knyttet til et godt etablert bomiljø på andre siden av Hoffselva og med stiforbindelse opp til Skøyenparken og Frognerparken, oppsummerer R21 Arkitekter i mulighetsstudien.

 

Powered by Labrador CMS