Kristin Jarmund Arkitekter har tegnet Bygg01.

Klar for nybygg på Hasle

HasleLinje har fått rammetillatelse for byggingen av et nytt skolebygg for WANG Ung Oslo og rehabilitering og påbygg for Bygg01 på Hasle.

Publisert Sist oppdatert

– Vi er veldig fornøyd med å endelig komme i gang med prosjektene WANG Ung og Bygg01. Mange hundre sporty ungdomselever, og publikumsrettede funksjoner i Bygg01, vil uten tvil bidra positivt til bo- og arbeidsmiljøet på Hasle, sier Jørgen Chr. Flaa, daglig leder på HasleLinje.

Det var ved årsskiftet at Hasle Linje Næring AS tegnet en 20 år leieavtale med WANG Ung Oslo for et nytt skolebygg på Hasle. Nå er rammetillatelsen på plass, og skolen skal stå ferdig til innflytting ved skolestart høsten 2018. Leieavtalen løper over 20 år.

Bygget på 3000 kvadratmeter er tegnet av LOF Arkitekter og skal bygges av entreprenøren AF Gruppen.

Samtidig har HasleLinje fått på plass rammetiltatelsen for rehabilitering og påbygging av Bygg01, Vinmonopolets gamle hovedbygg på Hasle. Sammen med Profier skal HasleLinje bygge 223 leiligheter og rundt 8 000 kvadratmeter handel og tjenesteytende næring i Bygg01.

Leilighetene ble lagt ut for salg i november 2016 og er nå nesten utsolgt. Det jobbes med flere konsepter og aktører som skal fylle det nye handelssenteret. Dagligvarebutikk, apotek, blomsterbutikk og butikk for interiør- og kjøkkenutstyr er allerede på plass. Bygg01 er på 50 000 kvadratmeter og har monumentale fasader som etter ønske fra Byantikvaren i stor grad blir bevart. Kristin Jarmund Arkitekter har stått for uttegning av prosjektet med særlig fokus på byggets særegenhet og verneverdi.

Powered by Labrador CMS