De nominerte til Cityprisen Hordaland er Sartor senter i Sotra kystby, Zander Kaaes gate 7 og Hotel Zander K.

Kjemper om Cityprisen Hordaland

Her er kandidatene til Cityprisen Hordaland.

Publisert Sist oppdatert

Neste uke arrangerer Estate kunnskap Citykonferansen Bergen, og da skal den lokale Cityprisen Hordaland deles ut. Den prestisjetunge Cityprisen ble etablert allerede i 1998, og er blitt noe eiendoms- og byutviklere over hele landet higer etter. De nominerte til Cityprisen Hordaland er Sartor senter i Sotra kystby, Zander Kaaes gate 7 og Hotel Zander K.

Sartor senter i Sotra kystby

Det er Sartor Holding AS og Ernst Einarsen som står bak Sartor senter i Sotra Kystby. Sotra fikk sitt første kjøpesenter i 1978, og det har gjennom årene vært mange utvidelser som har vært lite helhetlig. Men etter hvert bestemte eierne seg for å ta nye grep ved å gå fra kjøpesenterutvikling, til å skape attraksjoner i en kystby der alle urbane aktiviteter måtte spille på lag etter en helhetlig plan. Sartor Holding tok initiativ til en områdeplan, og har hatt en kontinuerlig utvikling av senteret de seneste årene.

«Utvikler var tidlig ute med urbane analyseverktøy for fotgjengerflyt, og har gjennom prosessen sørget for at bygg, inngangssoner og publikumsutganger fra P-anlegg bygger opp under det folkelivet de ønsker på gateplan. Grunnen under Straume blir ikke bare benyttet til å håndtere bilene. Det er boret et stort antall geobrønner som gir kjøling og varme både til Sartor Storsenter, til boligene og til å sikre snøfrie uteoppholdsarealer der folk skal ferdes på plasser, i gater og på turstier. Senteret har vært Miljøfyrtårnbedrift siden 2011. Når eierne også kan vise til en sunn økonomi, kvalifiserer prosjektet åpenbart til å bli nominert til Cityprisen Hordaland 2017», skriver juryen om nomineringen av Sartor Senter.

Sartor Senter.

 

Sander Kaaes gate 7

ROM Eiendom står bak utviklingen av Zander Kaaes gate 7, rett ved jernbanestasjonen i Bergen. Bygget på syv etasjer har kafé, kantine og treningsrom for de ansatte i første etasje, og en sentralt beliggende trapp som fungerer som en møteplass for byggets 500 ansatte.

«Arkitektonisk skiller prosjektet seg ut som et positivt innslag i Bergen, og et kjærkomment bidrag til å heve kvaliteten på det bygde miljø i byen. Gjennom Zander Kaaes gate 7 har Bergen har fått et verdifullt bidrag til kontorer av høy standard. Bygget er BREEAM-sertifisert og det ligger i direkte tilknytning til kollektivknutepunktene. Dette bidrar til dokumentert svært redusert bilbruk. Når eierne også kan vise til en sunn økonomi, kvalifiserer prosjektet åpenbart til å bli nominert til Cityprisen Hordaland 2017», skriver juryen om prosjektet.

Zander Kaaes gate 7.

 

Hotel Zander K

De Bergenske AS og Kjetil Smørås står bak prosjektet Hotel Zander K. Bygget, som ligger i en bakgate rett ved jernbanestasjonen i Bergen, har resepsjon, bar og restaurant i første etasje. På sitt beste kan det ifølge juryen bidra til økt integrasjon med bylivet.

«Prosjektet er utviklet under krevende forhold, flere ulike interesser og hensyn har måtte tas, og utvikler har klart den balansekunsten det er å bygge komplekse programmer i tett by. Bedriften er Miljøfyrtårnsertifisert. Selv om hotellet har vært i drift en kort periode, kan det vises til svært god kundetilfredshet og til godt belegg i overskuelig fremtid. Når eierne også kan vise til en sunn økonomi, kvalifiserer prosjektet åpenbart til å bli nominert til Cityprisen Hordaland 2017», skriver juryen om prosjektet.

Hotel Zander K.
Powered by Labrador CMS