Selskapet ønsker å bygge minimum 6.000 kvadratmeter boliger. (Illustrasjon: Dyvik & Fasting Arkitekter)

Vil bygge boliger og flerbrukshall

Sinsenveien Panorama AS vil bygge boliger, barnehage og flerbrukshall i Grünerløkka bydel.

Publisert

Dyvik & Fasting Arkitekter er engasjert av Sinsenveien Panorama AS til å utarbeide et planforslag for Sinsenveien 29, 31 og 33. Arkitektselskapet har nå bestilt oppstartsmøte hos Plan- og bygningsetaten for det som ”skal bli et eksempel på god fortetning”. Dette forsøkes oppnådd gjennom å utvikle strøkstjenlige funksjoner med bærekraftig sambruk av arealene på tomten og i lokalmiljøet.

– Urban fortetting kjennetegnes av tett sammenvevde og overlappende funksjoner som ikke kan ses isolert. Det å bygge høyt og tett med overlappende/stablede funksjoner som generer liv tilpasset døgnets tider og eksisterende kontekst, mener vi er avgjørende faktorer for å kunne bidra til en levende bydel, skriver Dyvik & Fasting Arkitekter i bestillingen av oppstartsmøtet.

Forslag ser derfor på å sy sammen programmer og funksjoner til en urban helhet. Dette vil kunne gi gode rom av høy kvalitet med spennende synergier, som potensielt vil generere mange positive aspekter for lokalmiljøet. Blant annet tar forslaget hensyn til kommunes ønske om en 4 avdelings barnehage i området.

– Oppdragsgiver er svært opptatt å få til en god idretts-/flerbrukshall og er lidenskapelig opptatt av å tilrettelegge for bedre vilkår for barn og unge hva angår sport og friluftsaktiviteter. I skisseforslaget er det plassert en flerbrukshall under den nordlige delen av tomten, påpekes det i bestillingen.

Skisseforslagets hovedgrep utgjør to L-formede bygningsvolumer på 6-8 etasjer. I tillegg til barnehage, strøkstjenlige virksomheter, parkering for biler/sykler og flerbrukshall kommer minimum 6.000 kvadratmeter (P-rom) boliger.

Sinsenveien 29, 31 og 33 består i dag av 3 frittliggende boligbygg på 4 etasjer pluss loft. Tomtene, som til sammen er på 4,4 mål, ligger helt inntil randsonen av utviklingsområde for Løren i kommuneplanen.

Største aksjonær i Sinsenveien Panorama AS er Sigurd I. Solem, som er partner i Lyberg & Partnere. Det sistnevnte selskapet leverer forsikrings- og forvaltningstjenester til privat- og bedriftsmarkedet.

Solem har også fått med seg familie og venner i prosjektet. Det lyktes ikke Estate Nyheter å få kommentarer fra ham.

Powered by Labrador CMS