Fridtjof Eiendom ønsker å rive eksiterende bygg i Fridtjof Nansens vei 12, og oppføre et nybygg på 8 etasjer. Illustrasjon: Grape Architects

Vil bygge kontor ved Colosseum

Fridtjof Eiendom AS ønsker å bygge 8 etasjer på Majorstuen.

Publisert Sist oppdatert

Fridtjof Eiendom har nylig kjøpt Fridtjof Nansens vei 12, der de ønsker å se på en langsiktig utvikling og optimalisering av tomten. Det innebærer blant annet å se på muligheten for et nytt kontorbygg på åtte etasjer med to underetasjer. I samarbeid med Grape Architects AS har de derfor varslet oppstart av ny regulering. Forslaget skal også bidra til estetisk oppgradering av området ved Colosseum Kino og gi bedre tilpasning på bakkeplan.

– Vi er i en tidlig fase av prosjektutviklingen, og eier har et langsiktig og fremtidsrettet perspektiv i sin planlegging. De er opptatt av å bidra til en god utvikling av området, og ønsker en tidlig dialog med ulike aktører med tanke på videre bearbeiding, sier Maren Bjerkeng i Grape Architects.

Fridtjof Eiendom har oppført et nytt kontorbygg i Fridtjof Nansens vei 16, og har tidligere rehabilitert 14. Begge disse byggene er i dag utleid til Politiet.

– Gjeldende regulering åpner for et påbygg på eksisterende bygg i nummer 12, men dette bygget anses å være utidsmessig som kontorbygg på sikt, og derfor lite egnet for en investering i en videreutvikling i form av et påbygg. Formålet med å vurdere et nytt volum vil være å se på hvordan man kan optimalisere dette for en fleksibel kontorbruk kombinert med eventuelle andre formål. Både formål og logistikk blir gjenstand for nærmere studier. Et nytt bygg vil studeres både med tanke på mulig integrering og sammenheng med øvrig bebyggelse i kvartalet, eller som et selvstendig utleiebygg, sier Bjerkeng.

Bevaring

Det er flere kulturminner i nærheten av planområdet, og i siste plankunngjøringen mener Plan- og bygningsetateten at disse må tas hensyn til når det kommer til utforming og høyder. Plan- og bygningsetaten anbefaler forslaget, men mener at høydene må reduseres noe og at det i det videre arbeidet må vises at prosjektet bidrar til godeoffentlige rom og ikke forringer opplevelsen av kulturminnene.

– Vi vil i det videre arbeidet studere nettopp disse faktorene nærmere slik at et fremtidig nytt bygg kan bli et godt bakteppe for Colosseum kino, avslutter Bjerkeng.

Powered by Labrador CMS