De planlagte høydene er fra 5 til 11 etasjer. (Illustrasjon: Arcasa Arkitekter)

Storprosjekt ved Bjerke Travbane

NorgesGruppen, Attivo og Securum Eiendom vil bygge 20.000 kvadratmeter bolig og næring mellom Bjerke Travbane og Trondheimsveien.

Publisert

Trondheimsveien 275 består i dag et næringsbygg med blant annet en Rema-butikk, bibliotek, tannlege og fargehandel som leietakere. I tillegg er det en åpen parkeringsflate på eiendommen for å betjene næringsbygget.

Nå ønsker imidlertid Bjerke Hjemmelsselskap AS å erstatte den eksisterende bygningsmassen på den ca. 5,5 mål store tomten. Selskapet vil oppføre 19.810 kvadratmeter bolig og næring, hvorav boligarealene utgjør 13.550 kvadratmeter BRA. De planlagte høydene er fra 5 til 11 etasjer.

I bestillingen av oppstartsmøte hos Plan- og bygningsetaten (PBE) henviser Arcasa Arkitekter til strategisk plan for Hovinbyen som åpner generelt for boligutvikling i området.

Forslagets hovedutfordring er den trafikkerte riksvei 4, som eiendommen er beliggende helt inntil.

– Dersom Trondheimsveien ikke nedgraderes/får mindre trafikk, vil det være en utfordring med hensyn til støy og mulig luftforurensning. Støyanalyse og luftkvalitetsanalyse i digital modell vil være nødvendig, skriver Arcasa Arkitekter til PBE.

Biladkomst til området er tenkt løst med innkjøring fra Refstadveien på østsiden av eiendommen, med nedkjøring til parkeringskjeller. Varelevering for næring tenkes løst under lokk på samme nivå som første etasje.

NorgesGruppen eier 25 prosent av aksjene i Bjerke Hjemmelsselskap AS. Dermed skulle det være liten grunn til å tro at det blir plass til en Rema-butikk i den fremtidige eiendomsmassen.

Attivo AS kom inn på eiersiden i Bjerke Hjemmelsselskap AS i fjor høst og er største aksjonær med 50 prosent. Attivo ble grunnlagt i 1997 og har ifølge selskapets hjemmeside utviklet ca. 1.150 boliger og ca. 215.000 kvadratmeter næringsarealer siden oppstarten. Selskapet eies av Hans Christian Andersen, Knut Amundsen og Espen Strand.

De øvrige 25 prosent av aksjene i Bjerke Hjemmelsselskap eies av Securum Eiendom AS (Odd Hyttedalen).

 

Powered by Labrador CMS