NREP har satset på lager det seneste året.

Gigantisk logistikkfond

NREP har dannet et nytt logistikkfond på 1,1 milliarder euro.

Publisert Sist oppdatert

Sammen med en gruppe lokale og institusjonelle investorer har Private Equity-selskapet NREP etablert et langsiktig nordisk logistikkfond med en verdi på 1,1 milliarder euro. Fondet, som har fått navnet NREP Logistics Property Fund, dannes ved at en rekke investorene slår sine 49 moderne logistikkeiendommer sammen Det samlede arealet blir på over 1 million kvadratmeter.

Blant investorene som satser på det nye fondet, er AP1, PFA Pension, DIP, JØP, Lægernes Pensjon og internasjonale investorer som Allianz og Helaba Invest.

– Vi ser på eiendomsinvesteringer i logistikkmarkedet som en interessant måte å kapitalisere på fremtidig global handel, konsum, e-handel og en forandring av leverandørkjedens utforming, sier Johan Temse, Investment Manager på Första AP-fonden.

– NREP er takknemlig for å ha funnet en gruppe med veldig kunnskapsrike investorer som deler vår strategiske tilnærming og visjon om hvordan skape stabil langsiktig verdi i det nordiske segmentet, sier Richard Dahlberg i NREP.

Porteføljen vil bli forvaltet av NREPs logistikkplattform, Logicenters, som er den største forvalter og utvikler av moderne logistikkeiendom i Norden.

NREP har tidligere gjort business i Norge. Private Equity-fondet kjøpte to eiendommer i Norge våren 2016 og lovte at kjøpene var bare begynnelsen. Fondet kjøpte senere tomten som skulle huse Vestby Logistikkpark fra NCC Property Development.

Powered by Labrador CMS