HasleLinje har hyret inn Kristin Jarmund fra Jarmund Arkitekter for å skape liv i det gamle hovedbygget til Vinmonopolet.

Halvveis på Hasle

Höegh Eiendom og HasleLinje er omtrent halvveis med storutviklingen på Hasle.

Publisert

Med leietakere som Aller Media, Cowi, Bymiljøetaten og Securitas på plass i de nye kontorbyggene på Hasle, begynner transformasjonen av den gamle industritomten til Vinmonopolet å ta form. På en tilstelning i Cowi-bygget for lokalmiljøet fortalte Höegh Eiendoms Christian Geelmuyden om utviklingen av prosjektet.

– Vi kjøpte tomten i 2007 av Arcus, og har en visjon om å skape levende steder som begeistrer. I dag jobber det 1500 personer på HasleLinje, og i fremtiden vil 5000-6000 ha sitt daglige virke her. Det vil bo 1600 personer i Krydderhagen og Bygg 01. Vi er nå omtrent halvveis, sa Geelmuyden.

Han legger til at transformasjonen fra gammel industri og produksjonslokaler til moderne urbane virksomheter vil fortsette i nabolaget.

Nå fokuserer HasleLinje på selve hjertet av prosjektet sitt: det gamle hovedbygget til Vinmonopolet.

– Vi har hyret inn den kjente arkitekten Kristin Jarmund for å skape liv i det gamle bygget. Der går vi fra å ha hatt virksomhet for 400 arbeidsplasser til 244 moderne leiligheter i fra andre til sjette etasje. Det blir handel og servering i første etasje. Vi skal ikke konkurrere med kjøpesentrene, men skal ha et strøkstjenende tilbud som dagligvare, optiker og lignende, sier Geelmuyden.

Han forteller at boligprosjektet Krydderhagen på 550 leiligheter er mer eller mindre utsolgt.

– Der har vi 50-70 leiligheter igjen, sier Geelmuyden.

Powered by Labrador CMS