Ivar Tollefsen er blant de aller største boligeierne i Sverige.

Femte størst i Sverige

Ivar Tollefsens eiendomsselskap Heimstaden er den femte største boligeieren i Sverige.

Publisert

Det kommer frem i en undersøkelse som Fastighetsvärlden har gjennomført. I en stor oversikt over de største boligeierne i Sverige, kommer Heimstaden på en femteplass med rett under 20 000 leiligheter.

Det er Rikshem som er den største boligeieren i Sverige, med 28 000 leiligheter. Selskapet, som eies av Fjärde AP fonden og AMF, ble ifølge Fastighetsvärlden startet i 2010 ved at Vasakronan solgte ut sine boligportefølje til Fjärde AP fonden. Det seneste året har Rikshem gjort flere store porteføljekjøp, noe som har bidratt til et hopp på listen fra fjerde plass i fjor til første i år.

HSB er den nest største boligeieren i Sverige, med 27 000 leiligheter. HSB er ifølge Fastighetsvärlden en kooperativ boligvirksomhet med 30 regionale foreninger over hele Sverige.

Willhelm er den tredje største aktøren i Sverige, med 22 800 leiligheter i porteføljen. Stena Fastigheter har også 22 800 leiligheter.

Ivar Tollefsens svenske eiendomsselskap Heimstaden hadde i begynnelsen av mars 19 400 leiligheter i Sverige. Det ga som sagt en femteplassering når det gjelder de største boligeierne i Sverige. Heimstaden har blant annet gått sammen med Nordhalla og gjort kjøp i Växjö, Ystad og Luleå.

På plassene bak Heimstaden finner vi Akelius (17 300 leiligheter), D. Carnegie & Co, (16 400 leiligheter), Balder (13 000 leiligheter), Victoria Park (12 800 leiligheter) og SKB (7900 leiligheter).

Powered by Labrador CMS