Mange kontorutløp de neste to-tre årene vil gi økt aktivitet i leiemarkedet i Oslo.

Høy aktivitet i leiemarkedet

Etter at fjerde kvartal ble gjort opp med rekordvolum i leiemarkedet i Oslo, har den høye aktiviteten fortsatt inn i 2017.

Publisert

Det skriver Tiger Eiendomskompetanse (tidligere NAI FirstPartners) i sin markedsrapport for første kvartal. «Aktiviteten har fortsatt gjennom første kvartal 2017. Det meldes om bedre tider i norsk økonomi etter en periode med usikkerhet og omstilling etter blant annet oljeprisfallet. Vi ser at dette bidrar til mer optimisme og tro på egen virksomhets utvikling i et stadig med kompetitivt marked», skriver Tiger Eiendomskompetanse i rapporten.

Eiendomsrådgiveren skriver at statistikk viser at vi nå går inn i en periode med mange kontraktsutløp. Det gir grunn til å forvente en betydelig etterspørselsøkning i de kommende årene.

Tiger Eiendomskompetanse ser samtidig et moderat tilbud av nye kontorlokaler i Oslo, samtidig som det faller store kontorarealer ut av markedet i forbindelse med konvertering til boliger (snitt på rundt 100 000 kvadratmeter i året). Tiger Eiendomskompetanse anslår ledigheten i Oslo til å være 7,75 prosent nå, en nedgang fra 8 prosent i siste del av 2016. Innen utgangen av 2017 skal ledigheten falle videre til 7 prosent.

Ifølge Tiger Eiendomskompetanse vil flere leietakere ha kortere kontrakter enn tidligere for å ha fleksibilitet knyttet til fremtidige endringer i virksomheten. Nye arbeidsplassløsninger og ny teknologi bidrar til å endre bedriftenes vurdering av fremtidig arealbehov. «Dette vil kreve mer fleksibilitet, så vel fra bedrifter og organisasjoner overfor sine medarbeidere som utleiere overfor sine leietakere», skriver Tiger Eiendomskompetanse i markedsrapporten.

Powered by Labrador CMS