AVTALE: F.v. Henning Wettre Hanevold (adm. dir. Peab Eiendomsutvikling), Mathis Grimstad (adm. dir. Stor-Oslo Eiendom) og Johan Bruun (adm. dir. Boligbyggelaget Usbl). (Foto: Usbl/Liv Krabbe Kyvåg)

Usbl og Peab Eiendomsutvikling kjøper tomt av Stor-Oslo Eiendom

Boligbyggelaget Usbl og Peab Eiendomsutvikling skal sammen utvikle 350-400 nye boliger på Skårer Syd i Lørenskog.

Publisert Sist oppdatert

Selskapene har sammen kjøpt en tomt på rundt 20 000 kvadratmeter. Tomten, som har adresse Tunveien, er ferdig regulert, og forventes ferdigstilt i løpet av 4-5 år. Området beskrives som solrikt og sentralt, og har kort avstand til Triaden kjøpesenter.

SENTRALT: Tomten som nå er solgt fra Stor-Oslo Eiendom til Usbl og Peab Eiendomsutvikling er markert med gult.

– Tomten er en del av et større område som er under utvikling og utbygging, hvor flere andre sentrale boligutviklere også er representert. Dette har blitt et veldig populært område, som trekker kjøpere fra hele Oslo og Akershus, sier administrerende direktør Henning Hanevold i Peab Eiendomsutvikling.

– Vi er godt fornøyd med dette salget, sier administrerende direktør Mathis Grimstad i Stor-Oslo Eiendom.

– Vi selger vår siste tomt på Skårer og setter med dette et foreløpig punktum på vårt engasjement her oppe. Vårt primære fokus er eiendomsutvikling og overlater gjerne gjennomføringen til profesjonelle aktører som Peab Eiendomsutvikling og Usbl, sier Grimstad.

Også i høst solgte Stor-Oslo en boligtomt i samme område. Kjøper av denne tomten var Veidekke.

Det nye boligprosjektet vil bestå av blokker fra tre til sju etasjer med lav snittstørrelse på leilighetene. Sentralt i prosjektet er utviklingen av et felles torg, som et naturlig bindeledd mellom de ulike boligprosjektene i området.

– Lørenskog er et viktig vekstområde for oss hvor vi har mange prosjekter. Skårer Syd gir oss mulighet til å tilby ytterligere 400 nye boliger der våre medlemmer vil ha forkjøpsrett. Dette er vi veldig fornøyd med, og vi ser frem til å utvikle et nytt prosjekt som med sentral og god beliggenhet i Lørenskog. Vi har gode erfaringer med Peab Eiendomsutvikling gjennom samarbeidsprosjektet Varden på Nesodden, og føler oss derfor trygge på at også dette blir et godt boligprosjekt, sier Johan Bruun, administrerende direktør i Usbl.

Les også: Stor-Oslo selger på Majorstua

Les også: Stor-Oslo satser stort i vest

 

Powered by Labrador CMS