Analysesjef Ragnar Eggen i Akershus Eiendom spår leieprisoppgang på 5 til 10 prosent i sentrum, Nydalen og Majorstuen i år. (Foto: CF Wesenberg/Kolonihaven.no)

Spår kontorledigheten til 5 prosent

Akershus Eiendom anslår kontorledigheten i Oslo til 7 prosent, fallende til 6 prosent i 2018 og 5 prosent i 2019 og 2020.

Publisert Sist oppdatert

Tirsdag morgen hadde Akershus Eiendom sin halvårlige frokostpresentasjon av den seneste markedsrapporten på Hotel Continental. Foran en fullsatt sal kom analysesjef Ragnar Eggen med sine prognoser for kontormarkedet i Oslo.

– Vi anslår kontorledigheten til 7 prosent nå. Den skal til 6 prosent i 2018 og 5 prosent i 2019 og 2020. Spør du andre i markedet, så er de litt mer positive enn oss til leieprisutviklingen. Vi ser ikke det store presset på leieprisene nå, men vi ser stigende leiepriser, sa Eggen.

I halvårsrapporten skriver Ragnar Eggen at «vi har allerede sett økende leiepriser i deler av Oslo og vi venter at denne trenden fortsetter i 2017. I CBD-området, Majorstuen og Nydalen forventer vi fortsatt en leieprisvekst på mellom 5 og 10 prosent. Et forventet lavt tilbud og et stort volum som rives og konverteres til boliger gjelder særlig i disse områdene», skriver Akershus Eiendom i markedsrapporten.

I vest er etterspørselen fortsatt svak, og Akershus Eiendom ser ikke leieprisøkninger i de områdene. Dette fordi tilbudet av lokaler er stort og holder konkurransen oppe blant eiendomsbesitterne.

Powered by Labrador CMS