Ivar Tollefsen mener det er unødvendig å påpeke at saken vil få økonomiske konsekvenser.

– Får juridisk og økonomisk etterspill

Ivar Tollefsens Fredensborg har allerede gjort det klart at overfor Oslo Universitetssykehus at byggingen av Storbylegevakten kan påføre selskapet et vesentlig tap. Nå ser selskapet frem til en dialog med Helse Sør-Øst.

Publisert Sist oppdatert

Som Estate Nyheter nylig skrev, har Helse Sør-Øst bestilt oppstartsmøte hos Plan- og bygningsetaten i forbindelse med byggingen av Storbylegevakten på Aker sykehus. Av bestillingen fremgår det at 10 boligblokker som eies av Ivar Tollefsens Fredensborg, er beliggende i området som skal reguleres.

De 10 blokkene rommer 474 leiligheter, som inngikk i boligporteføljen som Tollefsen kjøpte av Oslo kommune i 2001.

Les også: Kan tjene enda mer på sykehusboligene

Presseansvarlig Arne Hurlen i Fredensborg sier til Estate Nyheter at Helse Sør-Øst ikke har kontaktet selskapet i forbindelse med planene for Aker sykehus. Tollefsen-selskapet ble imidlertid gjort oppmerksom på planene av en saksbehandler i Plan- og bygningsetaten i oktober 2015.

I januar 2016 sendte Derlick Arkitekter, på vegne av Fredensborg, et brev til styret i Oslo Universitetssykehus (OUS). Der skriver arkitektselskapet at de ønsker å ”belyse våre bekymringer for styret i OUS før behandling i styremøtet”.

– En båndlegging av alle eller deler av Fredensborgs eiendommer vil påføre Fredensborg et vesentlig tap i form av tapt utviklingspotensial. Det er nesten unødvendig å påpeke at det vil få økonomiske konsekvenser/ et juridisk og økonomisk etterspill, skriver Derlick Arkitekter.

Fredensborg tok i 2013 et planinitiativ for Sinsenveien 53-56, som er på hele 26,3 mål. Selskapet ønsker å rive de 10 blokkene og oppføre nye bebyggelse med totalt 575 utleieleiligheter, totalt 44.000 kvadratmeter BRA.

I brevet til styremedlemmene i OUS påpeker Derlick Arkitekter at Fredensborg har behov for en forutsigbarhet i forhold til utviklingen av sine eiendommer og oversiktlige tidshorisonter for avgjørelser som angår deres planområde. Dersom OUS velger alternativet som berører eiendommene til Fredensborg, mener selskapet at det bør fremskyndes en avgjørelse i forhold til omkringliggende eiendommer slik at disse ikke blir påført en ytterligere belastning i form av karantenetid uten visshet om utfallet.

– Fredensborg ønsker å uttrykke forståelse for viktigheten av en god planlegging av sykehusenes framtid og lokalisering, men krever også at deres side som potensielt forulempet part blir hensyntatt, heter det i brevet.

Presseansvarlig Arne Hurlen i Fredensborg bekrefter overfor Estate Nyheter at selskapet har vært i dialog med Oslo Universitetssykehus, og at de er i prosess for å komme i dialog med Helse Sør-Øst. Utover dette ønsker han ikke å gi noen kommentarer.

– Vi kan ikke uttale oss om dette før vi har vært i dialog med Helse Sør-Øst, sier Hurlen.

Powered by Labrador CMS