Ole Petter Novsett i Disruptive Technologies er klar for å «disrupte» eiendomsbransjen. Foto: Erik Burås/StudioB13.

Telia-avtale kan snu eiendomsbransjen opp ned

Disruptive Technologies har inngått et samarbeid med Telia. Dermed er selskapet nærmere målet om å «disrupte» eiendomsbransjen.

Publisert

Teknologiselskapet Disruptive Technologies har ambisjoner om å snu opp ned på eiendomsbransjen. Selskapet har utviklet små sensorer, som ifølge Teknisk Ukeblad kan samle data, prosessere de og kommunisere i 15 år uten at batteriet tømmes. De små sensorene kan ifølge selskapet bidra til at den såkalte Internet of Things-teknologien (IoT) virkelig tar av.

Nå har Disruptive Technologies inngått et samarbeid med Telia som skal kombinere Telias åpne plattform og Disruptive Technologies’ sensorløsninger. Målet er at partnerskapet skal bane vei for digitalisering.

– Det er svært interessant og inspirerende for oss å inngå partnerskap med Disruptive Technologies. Deres høye ambisjoner om å gjøre IoT tilgjengelig for alle, og dominere tingenes internett på verdensbasis, er en svært god match med våre. Vi har god fart på reisen fra å være et rent mobilselskap til å bli et teknologiselskap som skal bidra til at andre kan skape verdi med digitalisering, og med partnerskapet med Disruptive Technologies kan vi hjelpe verden til virkelig å realisere det enorme potensialet som ligger i IoT.

– Med et så voldsomt mulighetsrom og så stor etterspørsel som vi ser, er vi helt avhengige av innovative og modige selskaper som Telia for å kunne ta IoT ut til massene. Mens Telia er en av de fremste med sin IoT-skyløsning, Purple Pipe, har vi skapt verktøyet for å levere målinger fra den virkelige verden. Sammen leverer vi en komplett plattform for digitalisering, sier Erik Fossum Færevaag, CEO i Disruptive Technologies.

I årets første utgave av Estate Magasin forteller salgsdirektør og forretningsutvikler Ole Petter Novsett i Disruptive Technologies om store muligheter innenfor eiendomsbransjen. Han hevder at Sensor Solution-løsningen til Disruptive Technologies gjør det mulig å digitalisere alle typer bygninger, både gamle og nye. Sensorene vil fortelle eiendomsbesitter, forvalter og bruker hvordan eiendommen forvaltes og hva som kan gjøres bedre.

Novsett kom med flere eksempler på hvordan sensorene kan brukes.

– Når man sitter i et møterom, er det gjerne en stor og klumpete temperaturmåler på veggen. Den koster dyre penger bare i plasten den er laget av. Den må også monteres av en el-montør som koster 1000 kroner timen. Så er den enten kablet opp, noe som også koster mange penger og tar tid, eller den er trådløs, som krever et trådløst opplegg. Batteriene varer kanskje i bare tre år og systemet blir derfor fort dyrt i drift. Våre sensorer har en levetid på 15 år med 100 transaksjoner per dag, med en størrelse, kapasitet og enkelhet som gir vesentlig lavere kostnader i både innkjøp, oppsett og under driften, sa Novsett.

 

Powered by Labrador CMS