I stedet for å legge ut leilighetene i markedet, ble hele bygget solgt til én aktør. Foto: Google Street View.

Rask gevinst i Kvadraturen

I oktober står 71 nye leiligheter innflyttingsklare i Kongens gate 9 i Oslo. Lerka Eiendom og Bunde fikk en rask gevinst da de i fjor både kjøpte og solgte prosjektet.

Publisert

Lerka Eiendom og Bunde kjøpte Kongens gate 9 på 50/50-basis for ca. 1 år siden, men valgte å selge seg ut ikke så lenge etter. I stedet for å legge ut leilighetene i markedet, kom det en aktør på banen og ville kjøpe hele bygget. Nå skal de to selskapene ferdigstille konverteringsprosjektet og overlevere det med nøkkelen i døren til den nye eieren.

Det tidligere kontorbygget i Kongens gate 9 blir nå et leilighetsbygg med 71 enheter. Det gjennomsnittlige arealet for leilighetene er på 42 kvadratmeter. En eiendomsmegler som kjenner dette området godt, sier til Estate Nyheter at kvadratmeterprisen for leiligheter med denne størrelse ligger i leiet 90-100.000 kroner. Det vil si at den samlede verdien av leilighetene ligger i intervallet 268-298.000 kroner.

Lars Robert Kristiansen i Lerka Eiendom ønsker ikke å inn på tall, men sier at ”det var en hyggelig avkastning for vår del”.

– Det har også vært bra for kjøperen, ettersom markedet har gått videre siden vi solgte. Vi kunne sikkert ha tjent mer ved å sitte lenger med eiendommen, men for oss er det viktig å ta og sikre gevinst, sier Kristiansen, som heller ikke vil kommentere hvem kjøperen er.

Avhendingen av eiendommen skjer gjennom salg av selskapet Kongens gate 9 AS.

Kongens gate 9 omfatter en syv etasjes kontor- og forretningsgård oppført i 1979. Eiendommen strekker seg gjennom kvartalet fra Kongens gate til Nedre Slottsgate, og omfatter dermed to frontbygg, samt en bakgårdsfløy som forbinder de to hovedvolumene.

Det blir bruksendring fra kontor til bolig i 2. – 7. etasje. Parkeringsareal i kjeller fjernes og erstattes med boder, sykkelparkering og søppelrom. Det er også gitt tillatelse til påbygg.

På fasade mot Kongens gate etableres det påbygg i form av en full 6. etasje, med unntak av en mindre del sør på fasaden, som trekkes inn og etableres som terrasse. Videre etableres det en tilbaketrukket 7. etasje med terrasse mot gate og takterrasse på tak. På fasade mot Nedre Slottsgate etableres det påbygg i form av full 7. etasje mot gate, med unntak av en mindre del nord på fasaden, som trekkes inn og etableres som terrasse. Videre bygges det på en inntrukket 8. etasje med tilhørende terrasse mot gate og takterrasse.

Powered by Labrador CMS