DNB-bygget blir årets desidert største transaksjon.

Svensker kjøpte DNB-bygget

Det var svenske Samhällsbyggnadsbolaget i Norden som kjøpte DNB-bygget i Bjørvika. Prisen er 4,3 milliarder kroner.

Publisert Sist oppdatert

Sist uke kunne Estate Nyheter avsløre at DNB-bygget i Bjørvika var i ferd med å bli solgt. Nå er det klart at kjøperen er SBB i Norden AB (tidligere Samhällsbyggnadsbolaget i Norden AB). I en pressemelding skriver SBB at de betaler 4,5 milliarder svenske kroner for det såkalte midtbygget til DNB i Bjørvika. Det tilsvarer 4,3 milliarder norske kroner.

Eiendommen på 49 000 kvadratmeter har årlige leieinntekter på 180 millioner norske kroner. Leieavtalen med DNB løper i 10,3 år. Salget gir en yield på 4 prosent.

– Vi øker tilstedeværelsen og styrker vår posisjon i Norge med vårt hittil største eiendomskjøp. Eiendommen er strategisk viktig og har en fantastisk beliggenhet i sentrale Oslo, med en stabil leietaker og en lang leiekontrakt. Kjøpet innebærer at vi fortsetter å investere i Norge i sentrale samfunnsviktige eiendommer, sier Ilija Batljan, sjef for SBB og Effnetplattformen, som eier SBB.

SBB har gjort flere kjøp i Norge den seneste tiden. I fjor høst kjøpte SBB Gullhaug Torg 4 i Nydalen. Og i januar i år kjøpte SBB eiendommer fra Entra i Kristiansand for 863 millioner kroner.

Trond Mohns selskap Meteva AS er selgeren av eiendommen. Han betalte 3,9 milliarder kroner høsten 2015, og har dermed tjent 400 millioner kroner på eiendomsinvesteringen.

Det er Arctic Securities som har vært finansiell rådgiver for selgeren i transaksjonen. Selmer har vært juridisk rådgiver for kjøperen

Powered by Labrador CMS