Ifølge megleren var det formidabel interesse for bygården.

Solgt for 70 millioner

Den klassiske bygården Eilert Sundts gate 13 på Briskeby i Oslo ble solgt til prisantydning på 70 millioner kroner.

Publisert

Estate Nyheter skrev nylig at den nevnte bygården var lagt ut for salg med en prisantydning på 70 millioner kroner, og nå er den altså solgt for dette beløpet.

– Det har vært en formidabel interesse. Vi sendte ut 64 prospekter og hadde 25-30 interessenter på visning, sier megler MNEF Anders Langtind hos PrivatMegleren Ullevål.

Han forteller at kjøperen rett etter visning la inn et strategisk smart bud på prisantydningen på 70 millioner kroner, og dermed signaliserte at han skulle ha denne bygården.

– Dette drepte nok noe av interessen hos de andre, men mange mente at 70 millioner kroner var en høy og riktig pris, sier Langtind.

Kjøperen ønsker enn så lenge å være anonym. Med en pris på 70 millioner kroner kan vedkommende få en yield på 3,5 prosent. Det forutsetter imidlertid at dagens leieinntekter økes fra 2,6 til 3 millioner kroner. Langtind mener at inntektene fra de to næringsarealene har riktig leieprisnivå, mens de ti utleieleilighetene er i overkant hyggelig priset i favør leietakerne.

Ifølge Langtind er Eilert Sundts gate 13 én av de tre mest attraktive bygårdene han har solgt de siste 10 årene.

– Vi solgte 14 bygårder i Oslo i fjor og har flere som snart kommer for salg. Det er mange som ser på bygårder som et godt investeringsalternativ, sier han.

Ikke alle bygårder i Oslo er like etterspurt. Estate Nyheter omtale i januar bygården Dalsbergstien 16A ved Bislett som eieren må selge på grunn av formuesskatten. Bygården, som rommer 12 leiligheter, men kan utvides til 19 enheter, ble lagt ut for salg med en verditakst på 60 millioner kroner. Denne er ennå ikke solgt.

– De budene som har kommet inn, er for lave. Det er også mange som opererer med svært korte budfrister, men eierne må jo få tid til å tenke seg om, sier advokat Jon Arild Resen-Fellie.

 

Powered by Labrador CMS