FULLKLAFF: Boligprosjektet Fyrstikkalleen 17 i regi av Scandinavian Development.

Ensjø-boliger revet vekk

Scandinavian Development kan bekrefte at boligkjøperne i Oslo er sultne på nye prosjekter.

Publisert Sist oppdatert

Som kjent er Ensjø under forvandling fra industriformål til boliger, og blant de som har satset i området er Scandinavian Development, som kontrolleres av Erik Bøhler med familie.

I oktober i fjor ble det kjent at selskapet ville omregulere Fyrstikkalléen 17 på Ensjø fra industriformål til bolig og skole. Den eksisterende industribygningen er oppført på Gul liste, men bevaringsverdien skal ivaretas gjennom en hensynssone for bevaring av kulturmiljø.

Scandinavian Development har brukt mye tid sammen med Byantikvaren for å finne en god løsning. Ved budåpning sist torsdag fikk man bekreftet at prosjektet har truffet godt i markedet.

Les også: Utvikler Millskvartalet

1400 interessenter– Ved åpning av innkomne bud ble hele 35 av 39 leiligheter solgt. I løpet av dagen gikk det ytterligere to leiligheter slik at salget endte på 37 av 39 enheter, sier Hans Olav Bjørk i Scandinavinan Development AS.

– Før salget formelt startet, hadde vi 1200-1400 interessenter på liste, legger han til.

Selveierleilighetene varierer i størrelse fra 37 til 97 kvadratmeter.

Utgangspunktet er et teglsteinsbygg over fire etasjer, hvor den siste etasjen er et nytt påbygg. I andre og tredje etasje (i den renoverte delen) blir den innvendige takhøyden ca. 3,2 meter.

Da Estate Nyheter snakket med Bjørk søndag kveld var antall solgte enheter oppe i 38, og han regnet det som ganske sannsynlig at den siste leiligheten ville bli solgt på mandag.

– Nå skal det sies at vi har lagt oss på et prisnivå som ikke er avskrekkende, snittprisen på disse boligene ligger på 71.000 kroner per kvadratmeter, og det er ikke dyrt sammenlignet med andre nybyggprosjekter i nærområdet, sier han.

Les også: Macama har prosjekter for 18 milliarder

Powered by Labrador CMS