18 ETASJER: Utbyggerne legger opp til høy utnyttelse.

Storprosjekt på Ensjø

Ensjøveien Utvikling og Stor-Oslo Eiendom ønsker å bygge 230 boliger rett ved T-banestasjonen på Ensjø. Forslaget inkluderer et bygg på 18 etasjer.

Publisert

 

Transformasjonen av Ensjø fra bilby til boligby er i full gang. En rekke boligprosjekter er fullført og underveis. På selve T-banestoppet er Skanska i full gang med å utvikle i overkant av 500 leiligheter fordelt på flere bygg. Det høyeste bygget blir på 16 etasjer og blir beliggende på lokket over stasjonen.

På den andre siden av Ensjøveien ligger den 11,5 mål store tomten som Stor-Oslo Eiendom AS og Ensjøveien Utvikling AS arbeider for å få regulert. En reguleringsprosess har pågått på eiendommene siden 2008, men på bakgrunn av et parallelloppdrag i 2015 er det nå igangsatt en ny prosess med et nytt forslag for disponering av tomten

Den eksisterende bebyggelsen, som utgjør ca. 15.000 kvadratmeter BRA hvorav ca. 2.260 kvadratmeter er på kjellerplanet, forutsettes revet.

Les også: Neptune kjøper mer på Ensjø

Les også: Nytt storprosjekt fra Ferd på Ensjø

For den nye bebyggelsen ønsker utviklerne 20.500 kvadratmeter over terreng og 9.000 kvadratmeter under terreng. Dette inkluderer et antatt antall boliger på 230 enheter fordelt på 80 små (mindre enn 50 kvm), 70 middels og 80 store leiligheter (større enn 80 kvm). I tillegg kommer 135 parkeringsplasser og 500 plasser for sykkelparkering.

– Formålet med planen er å oppføre boliger i tråd med planene for Ensjøbyen, tilrettelegge for en forbedret opparbeidelse av Østre parkdrag og samtidig tilrettelegge for aktivitet i Ensjøveien med utadrettet næring, skriver prosjektets fagkyndige, Lund+Slaatto Arkitekter, i planforslaget.

I de overordnede planene for Ensjø er nettopp Ensjøveien og Gladengveien markert som ryggraden i utbyggingen og hvor bebyggelse med den høyeste utnyttelsen bør legges. Med dette som bakteppe legger utbyggerne opp til en bebyggelse med varierende antall etasjer, fra 6 til 11 etasjer, samt et høyere volum i 18 etasjer mot Ensjøveien

Ensjøveien Utvikling AS eies av Jensen-familien, som eier en rekke eiendommer gjennom selskapene Brødrene Jensen og Tress Eiendomsinvest DA. Familien eier blant annet Seilduksfabrikken, som leies ut til Kunsthøgskolen i Oslo. Brødrene Jensen AS er i tillegg aksjonær i Stor-Oslo Invest.

 

Powered by Labrador CMS