VÅLERENGA OG STOR-OSLO: - Dette har vært en utrolig spennende reise og det har vært lærerikt for hele vår organisasjon, sier Mathis Grimstad, administrerende direktør i Stor-Oslo Eiendom.

Vålerenga stadion er i rute

Stor-Oslo Eiendom har ledet prosjektet for ny Vålerenga stadion på Valle i snart ni år.

Publisert

Det hele startet med Bystyrevedtaket i 2008 der Vålerenga fikk kjøpe tomten på Valle for én krone.

– Veien etter det har vært lang og vanskelig med uendelige prosesser med regulering, prosjektering og finansiering av prosjektet. Vi ser nå at prosjektet endelig reiser seg på Valle, og det synes vi er fantastisk, sier administrerende direktør Mathis Grimstad i Stor-Oslo Eiendom.

Prosjektet inneholder foruten fotballstadion, en videregående skole, barnehage, kontorer for VIF fotball og serveringslokaler.

I tillegg har Stor-Oslo Eiendom som en del av prosjektet, regulert hele området fra Grenseveien, opp Innspurten samt områdene rundt Valle Hovin Skøytestadion og Vallhall innendørsarena med ny adkomst nord i prosjektet. På tomtene rundt stadion er det regulert inn henholdsvis 60.000 kvadratmeter næring langs E6 og 30.000 kvadratmeter bolig på den andre siden av stadion.

Les også: Pengene ruller på norske stadion

Som en del av finansieringen av prosjektet ble disse tomtene solgt til henholdsvis NCC og Selvaag Bolig, som nå utvikler disse eiendommene videre.

PRIMUS MOTOR: Arild Rygg, styreleder i Stor-Oslo Eiendom.

– Det er spesielt en person som har stått hardt på for dette, og det er vår styreleder og gründer Arild Rygg. Hadde det ikke vært for ham hadde ikke dette prosjektet blitt realisert, sier Grimstad.

– Dette har vært en utrolig spennende reise og det har vært lærerikt for hele vår organisasjon. Vi har vært involvert i alle prosessene man må igjennom for å få et såpass stort byutviklingsprosjekt gjennomført. I lange perioder har prosjektet vært uten finansiering og vi har jobbet mye med dette på dugnadsbasis.

Stor-Oslo Eiendom har stilt seg bak prosjektet økonomisk og har sammen med noen av sine nærmeste investorer stilt garanti for byggingen ovenfor byggelånsbanken.

Les også: Fikk ja til boliger på Valle Hovin

Støtter opp om svakerestilte– Det har vært veldig givende å jobbe tett med Vålerenga fotball. En viktig suksessfaktor for prosjektet har vært Vålerengas engasjement i byen og jeg vil spesielt trekke frem de sosiale prosjektene for å støtte opp om svakerestilte grupper på Oslo øst, sier Grimstad.

– Når man tidlig hadde dialog med Utdanningsetaten i Oslo (UDE) om å etablere en videregående skole i stadion var de sosiale prosjektene viktig. Skolen vil bli en videregående skole for toppidrett, og spesielt fotball får en viktig rolle her. Elevene får anledning til å trene på stadion og vil være tett på A-laget i Vålerenga og vil blant annet dele kantine med fotballklubben.

VÅLERENGA OG STOR-OSLO: – Dette har vært en utrolig spennende reise og det har vært lærerikt for hele vår organisasjon, sier Mathis Grimstad, administrerende direktør i Stor-Oslo Eiendom.

– Det tette samarbeidet med Vålerenga blir viktig, og med bakgrunn i dette vil det også bli etablert en klasse med svakerestilte/problemungdom. Dette er elever som sliter med å fullføre videregående av forskjellige årsaker. Her på Vålerenga stadion får de en mulighet til å komme tett på støtteapparatet til Vålerenga og vil nyte godt av Vålerengas lange erfaring med sosiale prosjekter for andre grupper i Oslo.

– Vi har tegnet en stadion som underbygger dette. Alle klasserommene får utsikt til stadion, og vi har også organisert det slik at de samme klasserommene blir konvertert til VIP-arealer og losjer når Vålerenga spiller hjemmekamp. Også her mener vi elevene på skolen kan spille en rolle. Når Vålerenga spiller hjemme skal klasserommene forberedes til kampdag og det skal forberedes for bevertning og diverse arrangement i forbindelse med kampen.

– Vi tror dette blir et spennende konsept som bidrar til et godt miljø og vil bidra til å bygge en enda sterkere profil og et sterkere varemerke for Vålerenga i Oslo.

Les også: Valle-kontrakt på 190 millioner

Robust økonomi– Gjennom inngåtte leieavtaler med UDE og barnehage har vi også sikret at prosjektet har en robust økonomi. Denne stadion vil gi Vålerenga en sterkere økonomi, en tydeligere identitet i byen og endelig en egen stadion på Oslo øst. Stadion vil ha plass til 18.000 tilskuere og Klanen har fått egen stå-tribune på den ene kortsiden, det er viktig for å ivareta identiteten.

– Vi er stolte av å ha vært en del av dette prosjektet og nå gleder vi oss sammen med Vålerenga fotball til å invitere byens befolkning til den aller første kampen som blir søndag 10. september mot Sarpsborg 08. Heia Vålerenga!, avslutter Mathis Grimstad.

Les også: Betonmast fikk kontrakt på Valle Hovin

Powered by Labrador CMS