Myntgata 2 har en verditakst på 338,2 millioner kroner.

Myntgata 2 kan bli solgt i det åpne markedet

Ved fristens utløp var det ingen andre offentlige aktører enn Oslo kommune som hadde meldt sin interesse for Myntgata 2. Hvis kommunen også sier nei, blir kremeiendommen lagt ut for salg i det åpne markedet.

Publisert

I januar la Skifte Eiendom ut for salg det historiske kvartalet Myntgata 2 ved Akershus festning. Eiendommen har et tomteareal på hele 12,7 mål og er sentralt beliggende i Kvadraturen, samtidig som den er noe tilbaketrukket fra trafikk og folkemasser. Selve bygningsmassen har et bruttoareal på 11.975 kvadratmeter.

Prisen på 338,2 millioner kroner er basert på en kombinasjon av bolig og handel.

I henhold til Statens avhendingsinstruks har statlige instanser muligheter til å overta eiendommen til markedspris. Det er imidlertid bare Oslo kommune som har meldt sin interesse for eiendommen innen fristen, som var 16. februar.

– Vi vil om kort tid oversende et tilbud til kommunen, og så må de gi tilbakemelding på om tilbudet aksepteres, sier Eli Heggelund, prosjektleder for rådgivning og salg i Skifte Eiendom.

Hvis kommunen sier nei til tilbudet, vil eiendommen bli lagt ut for salg i det åpne markedet.

– Da blir det i så fall en budrunde, hvor både private og offentlige aktører kan delta. Også Oslo kommune kan være med i denne runden, sier hun.

Heggelund vil ikke spekulere i om en budrunde vil kunne gi en høyere salgssum enn om eiendommen selges til verditaksten på 338,2 millioner kroner.

– I en budrunde får vi i alle fall testet markedsverdien, som vi med den gjennomførte taksten antar er riktig, sier hun.

Verditaksten er fastsatt av DTZ Realkapital, samtidig som OPAK har stått for bruttoarealberegningen og undersøkelse av byggenes tekniske tilstand. Det er lagt til grunn en forutsetningen om en best mulig kommersiell utnyttelse av eiendommen.

 

Powered by Labrador CMS