Petter A. Stordalen eier 40 prosent av aksjene i Sommerrogaten Utvikling AS.

Vil kutte i Stordalen-prosjekt

Plan- og bygningsetaten mener planene til Sommerrogaten Utvikling AS på Solli Plass er for voldsomme. Nå varsler etaten et eget planalternativ der høydene kuttes.

Publisert

I 2015 ble det kjent at Petter A. Stordalen bygger hotell på Solli Plass. Gjennom Strawberry Fields AS kjøpte han 40 prosent av aksjene i Sommerrogaten Utvikling AS av Höegh Eiendom. Sistnevnte har beholdt 20 prosent av aksjene i selskapet, mens Aspelin Ramm Eiendom eier 40 prosent.

Sommerogaten Utvikling eier Sommerrogata 1-3 og Inkognitogata 37. Førstnevnte er leid ut til Oslo kommune og benyttes til blant annet bydelsadministrasjon, kommunale etater og Vestkantbadet. Inkognitogata 37 er leid ut til kontorformål for blant annet Algeries ambassade.

De nevnte eiendommene er foreslått utviklet til et flerfunksjonelt kvartal med ulike formål: Boliger, hotell, forretning, kontor/tjenesteyting og bevertning. Den eksisterende bygningen i Sommerrogata 1 fra 1931 skal bevares og utvikles til hotell og byfunksjoner. Vestkantbadet videreføres og den gamle sentralhallen blir hjertet i hotellet.

– Kvartalet fullføres ved at de senere tilføyelsene fjernes og bygges opp på nytt, hovedsakelig med hotell og boliger. Boligvolumene dimensjoneres som tårnbygg på 8 til 9 etasjer for å spille sammen med byvillaene nord for kvartalet. Fra terrengnivået i nord vil 7 til 8 etasjer være synlige. Byvillaen i Inkognitogata 37 bevares og tilrettelegges for bevertning og andre byfunksjoner, skriver LPO Arkitekter, på vegne av Sommerogaten Utvikling, i planforslaget for offentlig ettersyn.

Etter en helhetlig vurdering av forslaget kan imidlertid ikke Plan- og bygningsetaten anbefale deler av forslaget.

– For å sikre de kvalitetene vi vektla i område- og prosessavklaringen og i dialogfasen, vil vi utarbeide et alternativ som ivaretar disse kvalitetene. Bakgrunnen for alternativet er at vi mener høydene i større grad må ivareta kommuneplanens føringer, og at de foreslåtte høydene gir for store konsekvenser for naboeiendommene, spesielt boligblokken i nord. Vi mener også at det er nødvendig med rekkefølgekrav til sykkeltiltak i Henrik Ibsens gate, uttaler Plan- og bygningsetaten.

 

Powered by Labrador CMS