Nå blir det to trikkespor igjen i Prinsens gate. (Foto: Oslo kommune)

Åpner Prinsens gate

Etter to års oppgradering, vil Prinsens gate åpne igjen. Bymiljøetaten håper hele prosjektet vil være med på revitaliseringen av Kvadraturen.

Publisert Sist oppdatert

Det er en omfattende jobb som er blitt gjort i Prinsens gate i Kvadraturen i Oslo. Prosjektet har tatt to år, og innebærer en omfattende oppgradering av Prinsens gate og flere av sidegatene. Vann- og avløpsrør er blitt byttet ut, og det også lagt om infrastruktur som kavler og strømledninger. Etter oppgraderingen er Prinsens gate blitt helt ny fra Bjørvika og opp til Wessels Plass, tilrettelagt spesielt for myke trafikanter med brede fortau. Trikken skal også gå gjennom gaten igjen i begge retninger, og med det gi bedre fremkommelighet for kollektivpassasjerene. I mars i år starter oppgraderingen av Tollbugata, som vil være ferdig høsten 2017.

Både Prinsens gate og Tollbugata er over 400 år gamle og dermed to av Oslos eldste gater. Ifølge Bymiljøetaten var det toveis trikk i Prinsens gate i 1926, og den østgående trikken ble flyttet over til Tollbugata i 1940.

Powered by Labrador CMS