FIKK DET SOM HAN VILLE: Olav Thon.

Kan selge leiligheter for 1 milliard kroner

Olav Thon har fått ja til å selge 400 leiligheter på Skeikampen.

Publisert

Etter mye motbør, er det nå klart at Olav Thon Gruppen får ja av Gausdal kommune til å bygge og selge flere hundre leiligheter på Skeikampen. Motstanden har bunnet i at kommunen har vært redd for at leilighetene vil ende opp som kalde senger.

Nå har altså kommunen snudd, etter dialog med en arbeidsgruppe, hvor sentrale politikere, Olav Thon Gruppens eiendomsdirektør Ole Christian Hallerud og flere næringslivsrepresentanter har deltatt.

Les også: Olav Thon: – Fokuser på eiendomsutvikling

Les også: Thon stenger hotell i Oslo

I korthet innebærer det at 60 leiligheter legges ut for salg allerede i høst. På et senere tidspunkt vil det bli bygget og solgt 340 nye leiligheter i regi av Olav Thon Gruppen.

Gitt en snittpris på tre millioner kroner, havner de totale salgsinntektene på en milliard kroner.

Alternativet var verre– Det er to grunner til at jeg har endret oppfatning, sier ordfører Hans Oddvar Høistad til gd.no (krever innlogging).

– Det ene er at Thon forplikter seg til å bygge og selge fritidsleiligheter som er tilrettelagt for utleie, noe vi håper skal bidra til en viss utleie. Det andre er rett og slett erkjennelsen av at dersom vi ikke kommer til enighet med Thon om premissene for utbyggingen, så vil det ikke bli noe aktivitet på Skei. Det kan ikke Gausdal kommune leve med, sier Høistad, som også har vært leder for arbeidsgruppen.

Powered by Labrador CMS