Bufetat region øst er i dag lokalisert i Pilestredet 27 i Oslo, men må ut av hovedstaden når de skal ha nye lokaler. (Foto: Mahlum/Creative Commons)

Eiendomssøker dropper Oslo

«Endrede rammebetingelser» gjør at Bufetat-søket på rundt 4000 kvadratmeter dropper Oslo som aktuell lokalisering.

Publisert

Bufetat, region øst sitt søk etter lokaler endres nok en gang. Opprinnelig søkte Statsbygg etter 3600 til 4100 kvadratmeter kontorareal i Oslo for Bufetat. Men før jul i fjor ble søket utvidet. Da ble søket utvidet til Oslo-området, med Oslo, Sandvika, Ski og Lillestrøm (og umiddelbar nærhet til offentlige trafikkknutepunkter) som mulige steder for de nye lokalene. Nå har «endrede rammevilkår» bidratt til at søket må avgrenses til Akershus fylke.

I søket skriver Statsbygg at «Bufetat søker lokaler beliggende i Akershus med umiddelbar nærhet til togstasjon med gode forbindelser til Oslo. Lillestrøm og Ski er spesielt interessant. Bufetat har behov for fleksible lokaler med nøktern standard og god arealutnyttelse, og stiller krav til energieffektivitet samt universell utforming».

Bufetat vil ta over lokalene mellom november 2017 og juni 2018, og er på jakt etter en leieavtale på ti år fra den avtalte overtakelsen. Arealbehovet anslås til mellom 3700 og 4000 kvadratmeter.

Bufetat er Barne-, ungdoms- og familieetaten som har ansvar for det statlige barne- og familievernet. Bufetat er organisert i de fem regionene Øst, Sør, Vest, Midt-Norge og Nord. Bufetat region øst er i dag lokalisert i Pilestredet 27

Powered by Labrador CMS