Tomten er beliggende ved Drammenselva.

Selger utviklingseiendom i Drammen

Marienlyst Eiendom har lagt ut for salg en utleid utviklingstomt på 12,5 mål på Gulskogen. Ønsket utvikling i området er boliger.

Publisert Sist oppdatert

Eiendommen er beliggende ved Drammenselva og har Veolia Miljø Gjenvinning AS som leietaker. Kontrakten løper ut 2018 med opsjon på ytterligere 3 års forlengelse, slik at endelig utløp da blir 31. desember 2021. De årlige leieinntektene utgjør 1.444.308 kroner.

Med en prisantydning på 55 millioner kroner gir det en yield (vi antar at eierkostnadene er tilnærmet null) på særdeles friske 2,6 prosent. I prisantydningen er det imidlertid lagt til grunn at eiendommen er beliggende i et område hvor ønsket utvikling er bolig.

Eiendommen er uregulert, men omfattes av kommuneplanenes arealdel hvor den er avsatt som næringsområde. Samtidig er det bare denne og naboeiendommen som er næringsområde mellom veien og elven. På begge sider av disse eiendommene er det boligarealer.

– Her blir det boliger. Det er bare et spørsmål om når, sier megler Fredrik Smedaas Johnson i Buskerud Næringsmegling.

Han ønsker ikke å spekulere i hvor mange boliger som eventuelt kan bygges på tomten, siden den uansett må reguleres.

– Det er kommunen som er nøkkelfaktoren, men den har et uttalt ønske om at tomten skal omfattes av boligutviklingsområdet, sier Johnson.

Han påpeker at eiendommen ikke ligger så langt fra sentrum, samtidig som den har 120 meter strandlinje og en gammel brygge. Det hører med at eiendommen også inkluderer 17,5 mål elvegrunn, men i dag har dette primært verdi som kuriosa.

For øvrig er det påvist forurensing i grunnen.

Eiendommen avhendes gjennom salget av selskapet Elvebredden 84 AS, som eies av Marienlyst Eiendom. Eneaksjonær er Asbjørn R. Hansen, som tidligere var direktør for det nå nedlagte Drammens Is.

Powered by Labrador CMS