Mange osloborgere har kommet til verden på Lindboes klinikk.

Kvinneklinikk blir hotell

Eierne av den tidligere kvinneklinikken i Josefines gate 30 i Oslo ønsker å gjøre om bygget til et leilighetshotell. Byantikvaren er positiv til planene.

Publisert

Privatklinikken i Homansbyen ble bygget i 1916 og fikk navnet Lindboes klinikk etter driveren, Dr. Einar Lindboe. Mange osloborgere har kommet til verden der.

Klinikken ble tegnet renommerte arkitekten Victor Nordan, som ble kjent for sine mange sykehusbygninger. Bygget er fredet som et særpreget og tidstypisk eksempel på en privatklinikk fra 1910-tallet. Det skal være et av de bedre bevarte av sitt slag i landet.

Eiendommen er regulert til spesialområde for offentlige bygg/formål, og har vært i bruk som psykiatrisk poliklinikk for Oslo Universitetssykehus inntil 2015.

Nå har eieren, Saja Eiendom AS, fått ny leietaker til bygget og ønsker å benytte det til leilighetshotell. Dette er altså et hotell uten betjening (kun rengjøring 1-2 ganger i uken) hvor man kan bo i kortere eller lengre perioder.

På vegne av Saja Eiendom har 4B Arkitekter sendt søknad om rammetillatelse til Plan- og bygningsetaten. Der fremgår det at leilighetshotellet skal ha 55 rom og at eieren har hatt en tett dialog med Byantikvaren om prosjektet, ettersom bygget er fredet.

– Vi har et veldig godt og konstruktivt samarbeid med Byantikvaren. Dette er en full rehabilitering, og det er mye vi har måttet endre på etter kommentarer fra Byantikvaren, sier daglig leder Lars Olav Jahre i Saja Eiendom til Estate Nyheter.

Han håper at leilighetshotellet kan åpne i løpet av inneværende år. Byantikvaren har gitt dispensasjon for fredningen av bygget, under forutsetning at alle tilleggskommentarer fra Byantikvaren blir ivaretatt.

Saja Eiendom AS ble etablert i 2013, men eierne har hatt næringseiendom i Brynsveien siden begynnelsen av 1970-tallet. Selskapet eier og forvalter ca. 15.000 kvadratmeter næringslokaler fordelt på 3 eiendommer ved Brynseng T-banestasjon i Oslo. I tillegg til Lars Olav Jahre er Lise Birgitte Jahre og Hans Petter Lien aksjonærer i selskapet.

På hjemmesiden skriver Saja Eiendom at ”byggets uttrykk og funksjon skal løftes, slik at brukere skal oppleve historiens sus, samtidig som vår tids krav til funksjon og komfort ivaretas”. Eiendommen er beliggende bare noen få meter fra krysset Bogstadveien/Josefines gate og har umiddelbar nærhet til service- og handelstilbud.

Powered by Labrador CMS