Det blir bortimot 100 studentboliger i bygget. Foto: Google Street View

Nok en milliardær bygger studentboliger

Pål Georg Gundersens Merkantilbygg vil konvertere kontorbygg ved Bislett til studentboliger.

Publisert

Nylig skrev Estate Nyheter at boligkongen Ivar Erik Tollefsen snart er klar til å leie ut 263 studentboliger i Nydalen i Oslo. Nå er enda en eiendomsinvestor i gang med et prosjekt som omfatter studentboliger. Pål Georg Gundersen, som ifølge Kapital har en reell formue på 4,2 milliarder kroner, er gjennom Merkantilbygg i gang med å konvertere et kontorbygg i Falbes gate 5 ved Bislett.

Bygget brukes i dag som kontorer og undervisningslokaler for Høyskolen i Oslo, som ligger på den andre siden av gaten.

Høyskolen har varslet delvis fraflytting sommeren 2018, og ønsker etter dette kun å benytte kjeller og første etasje av bygget.

På vegne av Merkantilbygg har derfor sivilarkitekt Tanja Vardund sendt rammesøknad til Plan- og bygningsetaten om å etablere studentboliger i byggets andre-femte etasje. Hver av de fire nevnte etasjene er delt inn i to leiligheter eller bofelleskap.

Hvert bokollektiv er på 360-500 kvadratmeter med 11-13 soverom i hver leilighet. Dermed blir det bortimot 100 studentboliger i bygget.

Soverommenes størrelser varierer fra 10 til 22 kvadratmeter. Bredden på disse rommene er bestemt av byggets konstruktive dekker, som består av murte hvelv med en bredde på ca. 3 meter.

Alle soverommene får egne bad. Hver leilighet har også to kjøkken kombinert med spiseplass, mens oppholdsrom er lokalisert rett utenfor hyblene eller i egne soner. I hver leilighet etableres det også WC for bevegelseshemmede og vaskerom.

Totalt blir det 4.013 kvadratmeter BRA bolig i det konverterte bygget.

Selv om eiendommen er regulert til kontor, er Plan- og bygningsetaten positiv til bruksendring på bakgrunn av det store behovet for studentboliger.

Eiendommen er et gammelt produksjonslokale, som er bygget mellom 1870 og 1900. Den er beliggende i et område med bevaring kulturmiljø, og området er regulert til bevaring. Bebyggelsen står også oppført på Byantikvarens gule liste som vernet etter Plan- og bygningsloven.

Byantikvaren er positiv til prosjektet, siden det ikke svekker verneverdien.

Powered by Labrador CMS