Storprosjektet på Gardermoen. (Ill.: Nordic)

Hemfosa kjøper fra Aspelin Ramm

Hemfosa blar opp 328 mill. svenske kroner og kjøper dermed ut Aspelin Ramm fra sykehuset og det lokalmedisinske senteret på Gardermoen.

Publisert Sist oppdatert

Hemfosa kjøper Aspelin Ramms eierandel på 35 prosent i Gardermoen Campus Utvikling AS. Verdien på aksjene er 328 millioner svenske kroner. Videreutviklingen av området skal fortsatt skje i samarbeid med Aspelin Ramm i en uforandret joint venture-struktur.

– Byggingen går helt etter planen og vi er veldig fornøyd med at Hemfosa nå blir langsiktig eier til disse moderne helse- og sykehuseiendommene som begge er fullt utleid. Det her er et naturlig skritt og vi ser frem mot et fortsatt nært samarbeid med LHL, Ullensaker kommune og øvrige leietakere i utviklingen av eiendommene og dette spennende kompetansesentret. Det er et ekspansivt område med en veldig bra beliggenhet og vi ser gode muligheter til flere utviklingsprosjekter fremover, sier Hemfosa-sjef Jens Engwall i en kommentar.

Sykehuset er fullt utleid til Landsforeningen for Hjerte- og Lungesyke (LHL) i 25 år fremover. Eiendommen har også et lokalmedisinsk senter som er leid ut til Ullensaker kommune i 30 år fremover. Det er også flere mindre leietakere innenfor helsesektoren. Begge eiendommene vil stå ferdige i februar 2018. Det er også i februar 2018 at eierandelen på 35 prosent overdras til Hemfosa og blir bokført i Hemfosas regnskaper fra da.

Powered by Labrador CMS