PÅ CITYKONFERANSEN: Byrådsleder Raymond Johansen (t.v.) og BA-HR-advokat Stig L. Bech.

Mot løsning på Filipstad?

Filipstad er kanskje Oslos viktigste sentrale utbyggingsområde. Nå kan det se ut som Raymond Johansen og hans byråd tar grep om en situasjon som har vært fastlåst i 10 år.

Publisert Sist oppdatert

 

I en debatt med Stig L. Bech på Citykonferansen i dag åpnet Johansen døren på gløtt for en raskere fremdrift på Filipstad enn markedet har forventet.

Bransjen har nemlig fryktet at Oslo kommune vil opprettholde sitt forslag om å etablere en rekkefølgebestemmelse om et lokk over E18, dette som forutsetning for utbyggingen av hovedarealet på Filipstad på sørsiden av E18.

Aktørene i området har vært negative til lokket av flere årsaker, blant annet fordi det vil være svært kostbart, men også fordi lokket ikke tilfører noen umiddelbar bymessig verdi til området – da lokket i tiår fremover kun vil lede over til hensettingssporene til BaneNOR på nordsiden av E18.

Les også: Finansieringskrangel stopper hele Filipstad-utbyggingen

På direkte spørsmål fra Bech om hva som skjer på Filipstad, svarte byrådslederen:

– Filipstad har ligget fastlåst i svært mange år – det er noe som ikke kan fortsette. Vi må få en løsning hva gjelder dette lokket over E18.

Johansen forklarte at byrådet jobber intenst med saken.

Indrefilet i spill?Det er fristende å anta at Johansen arbeider for en løsning der lokket beholdes som del av planarbeidet, men slik at hele eller deler av Filipstad ikke rammes av rekkefølgekravet.

Et resultat av dette kan for eksempel være at Hans Jægers kvartal, selve indrefileten av Filipstad (delen nærmest Aker Brygge og Tjuvholmen) om ønskelig fra grunneier kan legges ut for salg i nær fremtid.

 

Powered by Labrador CMS