SOLGT: Byutviklingsprosjektet Kaldnes Vest i Tønsberg.(Ill.: Kaldnes Vest)

Milliarddeal i Vestfold

Utviklingsprosjektet Kaldnes Vest i Tønsberg og Hotel Klubben på nye hender.

Publisert Sist oppdatert

Denne uken ble det kjent at Tønsberg-investoren Asbjørn Abrahamsen selger 75 prosent av AC Nor Gruppen AS. Transaksjonen omfatter Tønsberg-eiendommene Slottsfjellskolen, Hotel Klubben, Handelshuset Stensarmen og utviklingsprosjektet Kaldnes Vest på 129 mål. På sistnevnte er Agility Subsea Fabrication i dag største leietaker.

Ifølge Vestviken24 (krever innlogging) er kjøpesummen over en milliard kroner.

– Salgssummen har vi blitt enige om å holde hemmelig. Men det er klart det dreier seg om store tall. Ingen tvil om det, sier Asbjørn Abrahamsen til nettstedet.

Det er Glastad Holding som nå overtar 67 prosent av AC Nor, mens Eirik Sunde blir eier av åtte prosent. Han går også inn som ny daglig leder av AC Nor Gruppen.

Les også: Gjelsten vurderer Mågerø

Les også: SPG kjøper i Vestfold

Abrahamsen beholder 25 prosent av aksjene i AC Nor. Han sier det er to grunner til salget. Det ene er at han ønsker å trappe ned, dernest at han trengte en riktig partner for å kunne videreutvikle selskapet og realisere transformasjonen av Kaldnes Vest fra industri til ny bydel i Tønsberg.

Glastad Holding eier fra før blant annet Caledonien Hotel i Kristiansand, Hotel Norge i Bergen og Rederiet Hotel i Farsund.

Powered by Labrador CMS