Estate Nyheter

NYHETER – NORGE

R8 Group skal få liv i Arkaden Skien Storsenter.

R8 Group kjøper Arkaden Skien Storsenter

R8 Group blar opp 145 millioner kroner når de kjøper Arkaden Skien Storsenter fra Nordea Liv.

Dag-Jørgen Saltnes

fredag 27. januar 2017 15:31 (Oppdatert 27. januar 2017 15:31)FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

Telemark-baserte R8 Group har tatt på seg en formidabel jobb når de nå kjøper Arkaden Skien Storsenter fra Nordea Liv. Salgssummen på 145 millioner kroner er over 60 prosent lavere enn verdsettelsen på 400 millioner kroner for rundt syv år siden.

– Det er et krevende case. Bysentrum i mange små norske byer har hatt det tøft, og det har også kommet et nytt kjøpesenter som har konkurrert med Arkaden. Eierne har sittet i Bergen og forvaltningen har vært gjort fra Oslo. Vi må gi senteret masse energi, omsorg og kjærlighet og være tett på, sier adm. direktør Emil Eriksrød i R8 Property til Estate Nyheter.

R8 Property skal ta over alle senterfunksjonene og bruke egne ressurser drift, forvaltning og utleie.

– Det å eie et kjøpesenter er utfordrende hvis man ikke har lokal forankring. Men vi skal snu Arkaden på rekordtid. Sammen med eksisterende og nye leietakere skal vi skape framtidens storsenter. Aldri har kundene vært mer oppdatert og hatt en større appetitt på komfort og service. Varer i hyllene er ikke lenger nok, gode restaurant-konsepter og underholdningstilbud vil være essensielt. Ved å tilby mer enn bare butikker, vil vi også tiltrekke oss kunder fra andre steder enn det umiddelbare nærområdet, sier adm. direktør Emil Eriksrød i R8 Property.

Daglig leder i R8 Management Ronny Sundvall har jobbet i flere år som senterleder i Herkules Storsenter i Skien. Han vil ha en leietakermiks med butikker, restauranter, service-, trenings-, underholdnings- og velværetilbud som styrker hverandres konsepter.

– Vil skal skape et senter kundene ikke bare besøker, men aktivt benytter. Arkaden skal bli et bysenter der folk møtes, er sosiale og aktive – og foretar både planlagte og impulsive kjøp” av et bygg viser hvordan Telemark utfordrer verden, sier Ronny Sundvall

Bysentrum over hele landet har råtnet på rot de siste 10-15 årene. Folk vil ha byene tilbake! I Skien kjenner vi virkelig engasjementet og det er utrolig inspirerende. Der kjøpesentre utenfor byene ofte får skylden for å utarme sentrum, skal Arkaden bli selve hjertemuskelen i “nye» Skien sentrum med utsikt mot det unike vannspeilet, sier Eriksrød.

Arkaden Skien Storsenter har et bygningsareal på 37 404 kvadratmeter og et salgsareal på 15 341 kvadratmeter. Det er 5900 kvadratmeter kontor i bygget som ble satt opp i 1980 og totalrehabilitert i 2006. Blant de rundt 20 leietakerne finner vi selskaper som Apotek 1, Cubus, Euro Sko, Gjensidige Forsikring, Hennes & Mauritz, Narvesen, Nille, Norli, Rema 1000 og Sport 1.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Siste nyheter Estate Norge

Vika-syndikat fikk med Centennial på kjøp

Transaksjoner / tirsdag 23. oktober 2018

Mistet retten til eiendom verdt 40 millioner

Juss / tirsdag 23. oktober 2018

Her kan det komme 30.000 kvm bolig (+)

Transaksjoner, Pluss / tirsdag 23. oktober 2018

Kronikk: Mens vi venter på Filipstad, endres verden

Kronikk / tirsdag 23. oktober 2018

Stadig flere grønne lån (+)

Aktuelt, Pluss / tirsdag 23. oktober 2018

Bygger 5200 m2 for Rottefella

Utvikling / tirsdag 23. oktober 2018

Mest leste nyheter Estate Norge
Vil bygge boliger ved skytebaneVil bygge boliger ved skytebane 22. oktober 2018
Feil kryss i egenerklæringsskjema kostet dyrtFeil kryss i egenerklæringsskjema kostet dyrt 18. oktober 2018
Solgt for 1,2 milliarderSolgt for 1,2 milliarder 18. oktober 2018

Siste nytt fra Estate Vest-Norge

Bergen kommune selger to næringstomter

Nyheter / tirsdag 23. oktober 2018

Tomtene er beliggende i Espehaugen Næringspark, og har en prisantydning på henholdsvis 13,5 og 11 millioner kroner.

Stor utbygging av eksklusive boliger i Fana

Nyheter / mandag 22. oktober 2018

Utbyggeren av Slåtten terrasse mener dette er «blant boligprosjektet i Bergen med noen av de fineste kvalitetene». Men det er ikke det eneste prosjektet i høy prisklasse som er lansert i Fana.

Universitetet selger to leiegårder

Nyheter / torsdag 18. oktober 2018

Lokalene er blitt bruk til kontor og undervisning, men Eiendomsmegler Vest har også interessenter som vil gjøre om til boliger.

Siste nytt fra Naringseiendom.no

Ny møteplass

Nyheter / mandag 22. oktober 2018

Bonum åpner nytt næringskonsept i Henrik Ibsensgate.

Kronikk: Et sentrum på godt, og litt vondt

Nyheter / fredag 19. oktober 2018

Oslo er den siste byen i Norge uten en sentrumsorganisering, og den eneste av de nordiske storbyene. Samtidig er det den mest energiske, spennende, levende og offensive byen i hele Nord-Europa. Betyr det at vi ikke trenger et sterkt, organisert og koordinert sentrum?

Kunsten å menneskeliggjøre retail – igjen

Nyheter / torsdag 18. oktober 2018

Den gode, gamle «kjøpmannen på hjørnet» som kjente navnet ditt og preferansene dine er i ferd med å bli effektivisert bort. Det samme er skredderen som kjenner målene dine, og hvordan dress du kjøpte i fjor.