NEI TIL TRAMPOLINEPARK: Ringeriksveien 193 B på Vøyenenga.(Foto: Aker Eiendomsdrift)

Hoppet av trampolinepark

Ville legge til rette for bruksendring til trampolinepark, men fikk kontant nei av kommunen.

Publisert

Aker Eiendomsdrift varslet før nyttår plan- og bygningsetaten i Bærum at de ønsket å bygge om eksisterende lokaler i Ringeriksveien 193 B på Vøyenenga. Bygget har frem til nå blitt brukt som kombinasjonsbygg med verksted, lager og kontorer. Eiendomsselskapet opplyste til kommunen at eiendommen skulle tilpasses ny leietaker som driver med trampolinepark.

Les også: Trampoline-kjede søker store lokaler

Derfor ble det anmodet om forhåndskonferanse, hvor formålet var å drøfte om bruksendringen kunne godkjennes av kommunen.

Av planene til Aker Eiendomsdrift, som ble fremmet gjennom Arkitektene Astrup og Hellern AS, fremgår det at man blant annet ønsket å rive eksisterende etasjeskiller og legge til rette for maksimal takhøyde.

Det umiddelbare svaret fra Bærum kommune kan vanskelig forstås annerledes enn at det bare er å glemme disse planene. Kommunen innleder sitt svarbrev med å skrive at det «ikke er behov for å avholde forhåndskonferanse», og fortsetter med at «det er avklart med reguleringssjefen at den planlagte type virksomhet, trampolinepark, ikke er ønskelig i området».

– Kommunen er negativ til denne type publikumsrettet virksomhet i et område avsatt til næringsbebyggelse. Det kan ikke påregnes at eventuell søknad om dispensasjon fra formål i kommunedelplanen, samt plankravet jf. §§ 2.1 og 2.2 i bestemmelsene, vil bli innvilget, avslutter kommunen.

Les også: Logistikkeiendommer har aldri blitt priset skarpere

Stort tydeligere kan det ikke sies, og Aker Eiendomsdrift svarer i etterkant at planene for trampolinepark er forkastet. Det er nå ønskelig å endre bruken fra dagens kontor/bruktbutikk til lager/industri. Dette krever også at bygget blir ombygget innvendig.

I motsetning til trampoline-forslaget har kommunen ingen ting å utsette på bruksendring av bygningen til lager/industri.

Aker Eiendomsdrift har en tid annonsert lokalene for leie. I denne annonsen er eiendommen markedsført som den er i dag, altså som et kombinasjonslokale, med 2000 kvadratmeter kontor og 800 kvadratmeter lager.

Powered by Labrador CMS