OVERTAR TRE EIENDOMMER I DRAMMEN: Arne Vannebo i AVA Eiendomspartner.

Kjøper for en kvart milliard i Drammen

AVA Eiendomspartner kjøper tre eiendommer på Bragernes Torg i Drammen.

Publisert Sist oppdatert

AVA EiendomsPartner AS har gjennom sitt datterselskap Hagahogget AS inngått avtale om kjøp av eiendommene Bragernes Torg 1, Bragernes Torg 10 og Amtmand Bloms gate 1.

Den samlede kjøpesummen er avtalt til 248 millioner kroner, noe som tilsvarer en yield på 6,0%. Selger av de 3 eiendommene er Bragernes Invest Drammen AS.

SOLGT: Amtmand Bloms gate 1.

De tre hjørneeiendommene er på totalt 9.239 kvadratmeter, og har svært attraktive beliggenheter ved Bragernes Torg. Eiendommene er tilnærmet fullt utleid til flere solide leietagere som blant annet Nordea, Asplan Viak, Brakar, Cosmopolitan og Drammen kommune.

I tillegg til de tre eiendommene følger det også med en ubebygd tomt, som i dag benyttes til parkeringsplass, i tilknytning til Amtmand Bloms gate 1.

Flere av nøkkelpersonene i AVA EiendomsPartner AS var sentrale i oppbyggingen av søsterselskapet Salto Eiendom AS, et kjøpesenterselskap som høsten 2015 ble solgt for 5,1 milliarder kroner.

SOLGT: Bragernes Torg 1.

I tillegg har AVA EiendomsPartner AS signert en avtale med H&M i Karl Johans Gate 14, og skal her bygge en av kjedens største flaggskipsbutikker på verdensbasis. Selskapets kompetanse på handelsarealer vil i årene fremover komme godt med i den videre utvikling av eiendommene som nå kjøpes i Drammen.

Gjennom kjøpet i Drammen går AVA EiendomsPartner inn i et nytt markedsområde, samtidig som transaksjonen forsterker selskapets fokus på moderne eiendommer med sentrale beliggenheter.

Les også: Fremgang for AVA

SOLGT: Bragernes Torg 10.

– Dette er en attraktiv portefølje, blant annet fordi eiendommene har en svært sentral plassering på Bragernes Torg med solide leietagere. Eiendommene har vært godt forvaltet av tidligere eier, men vi ser flere muligheter i eiendommene, samtidig som vi ser på Drammen sentrum og Bragernes Torg som et spennende marked. Vi har som alltid et langsiktig perspektiv på våre investeringer, sier administrerende direktør Arne Vannebo i AVA EiendomsPartner AS.

Malling & Co har vært megler i transaksjonen.

Konsernet AVA EiendomsPartner AS eier i dag 18 næringseiendommer i de geografiske satsningsområdene Oslo, Asker, Bærum, Drammen og Sandnes. Konsernet budsjetterer med ca. 190 millioner kroner i leieinntekter for 2017. Konsernets eiendommer er gjennomgående utleid på lange leiekontrakter, og er tilnærmet fullt utleid.

Eiendommene i konsernet har en anslått verdi på ca. 3,3 milliarder kroner.

 

Powered by Labrador CMS