Et godt alternativ til Cushman & Wakefield: Peter T. Malling Jr., leder for Markets i Eiendomshuset Malling & Co tror samarbeidsavtalen med Savills vil styrke selskapet.

Nye forretningsmuligheter

Savills ble et bedre alternativ for Eiendomshuset Malling & Co.

Publisert

Eiendomshuset Malling & Co har inngått en samarbeidsavtale med Savills. 

– Vi var tidligere partner med Cushman & Wakefield, men da eierne av selskapet valgte å selge posten sin til eieren av DTZ – et canadisk pensjonsfond, ble det igangsatt en prosess knyttet til fremtidig samarbeidspartner i Norge, sier Peter T. Malling Jr., leder for Markets i Eiendomshuset Malling & Co.

– Det har vært en lang prosess hvor DTZ og Cushman & Wakefield skulle integreres, sistnevnte som også vi var en del av for over ett år siden, men avtalen var ikke spiselig for oss, da de skulle kjøpe seg inn, «rebrande» oss til Cushman & Wakefield, mer krevende avtalevilkår, og det var alt for mange «ifs and buts» som gjorde at dette ikke var mulig for oss, sier han.

Les også: Avtalen mellom DTZ og Cushman & Wakefield signert.

Partnerbytte

– Da det ble tydelig for oss at samarbeidet ikke vill fortsette, begynte vi å se oss rundt etter andre muligheter. Da seilte Savills opp som et godt alternativ, de er en betydelig internasjonal aktør på linje med de andre store, men kanskje ikke så kjent i Norge. Heilo har riktig nok vært deres partner i 10 år, men de har ikke fått så mye oppmerksomhet i Norge, antyder Malling Jr.

Han understreker at Savills er en stor global eiendomsaktør på linje med Cushman & Wakefield, CBRE og Colliers International. Selskapet er børsnotert på London Stock Exchange. At Eiendomshuset Malling & Co kom i kontakt med Savills var tilfeldig ifølge Malling Jr.

– Han som var COO i Cushman da vi samarbeidet med dem, Philip Ingleby, gikk til Savills etter sammenslåing med DTZ – da var det mye lekkasje av folk som flyttet på seg. Ingleby var en sentral person i Cushman, og fikk en tilsvarende posisjon hos Savills, det var en person vi hadde jobbet tett med i mange år, og dialogen kom i stand som et resultat av at han flyttet på seg, forklarer han.

Hvorfor Savills har valgt en ny samarbeidspartner ønsker ikke Malling Jr. og kommentere. Derimot er de positive til hva samarbeide kan gi dem, og de ser mange likheter i de to selskapene.

– Vi er like i vårt tjenestespekter, de har alt fra eiendomsforvaltning til de tradisjonelle eiendomstjenestene med megling, leietakerforvaltning, utleie, kjøp og salg, verdivurdering og analyse, sier Malling Jr.

Et globalt nettverk

Savills internasjonale nettverk består av 700 kontorer og samarbeidspartnere med tilstedeværelse i mer enn 60 land i Nord- og Sør-Amerika, Storbritannia, Kontinental-Europa, Midtøsten og Asia Pacific.

– Det norske eiendomsmarkedet blir i stadig større grad påvirket av utenlandske interessenter, og Malling som et av de ledene eiendomshusene i Norge har glede av å få tilgangen til det globale nettverket, som en aktør som Savills representerer. Selv om vi har et godt nettverk mot mange utlendinger selv, er det klart at Savills med sin globale tilstedeværelse åpenbart har enda bedre kontaktnettverk, lengere historie, informasjon og struktur enn det vi har, sier Anders Berggren, administrerende direktør i Eiendomshuset Malling & Co.

– Næringseiendomsmarkedet i Norden er i høy utstrekning dominert av lokale aktører og det er derfor avgjørende for oss å samarbeide med de beste lokale ekspertene. Vårt nye samarbeid med Malling & Co passer godt inn i vår ambisiøse vekststrategi i Europa og jeg er trygg på at deres utmerkede lokale rykte og posisjon vil generere nye forretningsmuligheter i vårt omfattende globale nettverk, avslutter Mark Ridley, CEO i Savills UK & Europe.

Powered by Labrador CMS