REKORDHØYT ANTALL TRANSAKSJONER: Advokat Stig Bech i advokatfirmaet BA-HR.

Deltok i halve transaksjonsvolumet

Advokatfirmaet BA-HR bistod i 2016 i 57 eiendomstransaksjoner, med et samlet volum på om lag 36 milliarder kroner.

Publisert Sist oppdatert

Året 2016 antas å ende med et samlet transaksjonsvolum på mellom 65 og 70 milliarder kroner i det norske markedet for næringseiendom. Dette er et høyt tall, selv om det er lavere enn det ekstraordinære rekordåret i 2015 (med rundt 125 milliarder som totalsum).

Advokatfirmaet BA-HR er også i år den aktøren som antas å ha det største volumet.

– Vi har i 2016 bistått i et rekordhøyt antall transaksjoner – samlet 57, som faktisk er et høyere tall enn i 2015, sier BA-HRs Stig Bech. Med et samlet volum på ca 36 milliarder innebærer det en deltakelse i mer enn 50 prosent av markedsvolumet. Tallene er satt opp etter vanlige prinsipper. Bistand til finansiering er ikke medtatt, tallene omfatter kun direkte bistand til kjøper eller selger.

– Er det utfordringer forbundet med å håndtere så store transaksjonsvolumer og enkeltdealer i ett firma?

– Det krever et velsmurt maskineri, kvalitet i alle ledd, høy partner-attention og et effektivt team, sier Bech.

– Vi fikk en voldsom erfaringspush – også i håndteringen av det internasjonale markedet, gjennom 2015. Dette har vi videreforedlet i 2016. I tillegg til et bredt sammensatt partnerkorps, har vi de siste årene fått opp en serie førsteklasses advokater – blant annet Ole Andreas Dimmen, Camilla Hammer Solheim og Lise Sofie Stene, som håndterer store volumer på trygt vis.

Les også: Rekordhøyt transaksjonsvolum i Norden

– Hva tenker dere om 2017?

– Vanskelig å si, vrient rentebilde og enkelte andre faktorer det er vanskelig å vurdere. Men når det er sagt, ved inngangen ser det svært bra ut – vi har aldri tidligere hatt så mange løpende prosesser per nyttår som vi har nå. Ikke minst tror jeg 2017 blir et comeback for forward-salg, avslutter Bech.

Les også: Utlendingene vil handle for 1 milliard i måneden

Powered by Labrador CMS